A PayDay 2 a megjelenése óta problémás Xbox One konzolon, elsősorban a matchmaking terén, illetve, a PS4 átirattal egyetemben, konzolon általános tartalomhiány van, miközben PC-s tartalmak szépen gyarapodnak, annyira, hogy éppen holnap egy ingyenes DLC érkezik.

Az Overkill Software egy helyzetjelentésben igyekezett megnyugtatni a jogosan türelmetlenkedő játékosokat, mondván: már dolgoznak a javításokon. Az elsődleges feladatuk az Xbox One matchmaking helyreállítása, amihez egy új rendszert készítenek, mivel a PC-re és PS4-re írt metódus nem működik. Ez a javítás még idén el fog készülni, a csapat igyekszik minél hamarabb kiadni a frissítést.

A másik napirendi pont a tartalombővítés, ezen a téren ugyanis jócskán elmaradnak a konzolos kiadások. Az Overkill ezen is dolgozik, és éppen azon törik a fejüket, hogy mi kerüljön az első csomagba -- a tervük az, hogy a játék eme két változatát egy szintre hozzák a PC-s bankrablók által élvezett játékkal.

Végezetül, a csapat a kommunikáción is javítani szeretne, így hetente vagy kéthetente helyzetjelentést fognak adni a munkálatokról.