11 előzetes, összesen 35 letesztelt játék, exkluzív fejlesztői interjú, varsói esport-túra, segítség a streamelésből megélni vágyóknak, és persze két darab, egymástól teljesen eltérő stílusú steames teljes játék. Ezek mind-mind a májusi PC Guru adatai, amely annak ellenére lett egy kifejezetten tartalmas számunk, hogy a nagy címek (Overwatch, Battleborn, Doom, Uncharted 4) mind a júniusi Guruba csúsztak át. És ez még csak a jéghegy csúcsa – lássuk, mi nyújt a tavasz utolsó PC Guruja!

Új Földek nyomában

A májusi Guru előzetesei igen erős mezőnyt alkotnak, főleg, hogy egy világszinten exkluzív bemutató is helyet kapott köztük. Tarsoly Ede, a Meridian: New World alkotója ugyanis már dolgozik a játék folytatásán, elsőként pedig a PC Guru csapata próbálhatta ki a Meridian: Squad 22 című alkotást. A dolog pikantériája, hogy az első Meridiant teljes játékként csomagoltuk a magazin mellé, így azok is kipróbálhatják ezt a remek RTS-t, akik eddig valamiért távol maradtak tőle. Ami a folytatást illeti: Tika 2 oldalas beszámolóban fejti ki véleményét a program jelenlegi változatáról, majd Edének is feltesz pár kérdést egy szintén 2 oldalas interjúban.

Persze tudjuk, hogy a stratégiai játékok ma már nem tartoznak a videojáték-ipar élvonalába, éppen ezért szintén 4 oldalon mutatjuk be az októberben megjelenő Mafia III-at, valamint a lapzártánkkor célkeresztbe került Space Hulk: Deathwinget is. Előbbi programot Chris vette górcső alá, és tetszett neki, amit látott, utóbbi cím pedig Siklara keze ügyébe került, és szintén elismerésre méltó szavakat gyűjtött be – várjuk a megjelenéseket!

Early Access alrovatunk kínálata ebben a hónapban nem olyan terjengős, cserébe igazi csemegéket tartalmaz. Jómagam (Chocho) a RollerCoaster Tycoon World korai hozzáférésű változatát vettem górcső alá, Böjti pedig a Jalopy című trabantos szocdem-szimulátorral múlatta az időt. Utóbbi valódi különlegesség, nagyon ajánlom a róla szóló 2 oldalas cikket, főleg ha már észnél volt a kedves olvasó, amikor ezek a kelet-német csodák a magyar utakat rótták. És ez még nem minden, lásd az összes előzetest a tartalomjegyzéknél!

Régi kedvencek

Mivel a legnagyobb durranások a júniusi Gurut erősítik majd, így a tesztrovatba főként olyan játékok kerültek, amelyek kevésbé ismertek, mégis megérdemlik, hogy foglalkozzunk velük. Ilyen a The Banner Saga 2, aminek elődjét szintén Mahmud tesztelte még évekkel ezelőtt, és most 2 oldalban fejti ki véleményét a folytatás minőségéről. Vagy a kevésbé komoly hangvételű IS Defense, a Hatred alkotóinak új játéka, ebben JohnBart lőtte szét az Iszlám Államot két teljes oldalon át. De kiemelést érdemel a Bate által tesztelt Stories: The Path of Destinies is, ami a lapozgatós könyvek felépítését vegyíti a Diablo-szerű henteléssel.

És végül, de nem utolsó sorban fontos megjegyezni, hogy egy olyan csodás korban élünk, amikor visszatérnek hozzánk a klasszikus cRPG-k: Chris a Pillars of Eternity legújabb kiegészítőjét, wilson pedig a Baldur’s Gate-sorozat legfrissebb részét tolta sok-sok tucat órán keresztül. Bizony, utóbbi nem elírás: a Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear egy teljesen új játék a szériában, méghozzá expanzió a 20 éves első részhez. Jöhet a Baldur’s Gate 3, emberek! De persze van itt még bőven teszt, többek között a Dead or Alive: Xtreme 3, a Ratchet & Clank, az MXGP2 és az Ascent: The Space Game került be a lapba – katt ide a teljes listáért!

A Guru ahol tud, segít

Rovataik között ismét megtaláljátok AstroDave cimbora 4 oldalas indie-összeállítását, amiben a tesztrovatból kimaradó, független fejlesztésű alkotások közül szemezget, valamint Böjti is jelentkezik a szokásos Horrorkamrával. Az esport szerelmesei sem maradnak parlagon: a múlt hónapban Dreamer, most pedig én látogattam el egy jelentős rendezvényre, a varsói The Grand Finals 2016 World of Tanks világbajnokságra, ahol a játék készítőivel is elbeszélgettem – 4 oldalas cikkünk nem csak a WoT-ról, de az esport egészéről is tartalmaz pár érdekes részletet.

Ami a hardvereket illeti, Bodak magazinos bemutatkozása egy 6 oldalas maratoni stream guide lett: az „Élőben jelentkezünk” című anyagban sorra vesszük, mi kell ahhoz, ha mindenképpen híres és sikeres streamelőkké akartok válni, kezdve a technológiával, a szoftverekkel, egészen az általános, híres videósok által adott tanácsokig. A teljes tartalomért erre tessék!

2 teljes játék az újság mellé

Bizony, ezúttal nem egy, hanem két teljes játékot találhattok a lapban. A májusi PC Guru egyrészt a már említett Meridian: New Worldöt, valamint a Grotesque Tactics: Evil Heroes című, humoros taktikai RPG-t tartalmazza. Mindkét program steames, és igazi kultcím – A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

A MÁJUSI PC GURU MÁJUS 12-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL
ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

PC GURU 16/05