Itt a nyár, és a PC Guru júniusban sem hagyja unatkozni az olvasóit, hiszen egy, az átlagnál is tartalmasabb számmal várunk mindenkit. 8 előzetes, 19 teszt, 4 interjú, rengeteg videojátékos érdekesség, és egy magyar feliratos, steames platformjáték az aktuális kínálat, így mindenképpen érdemes a 2013/06-os PC Gurut is becsomagolni a nyaralásra.

NAGYÁGYÚK SZINTE MINDEN OLDALON

Nem unatkoztunk májusban, hiszen Wilson Varsóba utazott, hogy közvetlen közelről merüljön el a Grand Theft Auto V világában, míg Chocho Londont látogatta meg, hogy kipróbálhassa az NCsoft következő nagy dobását, a WildStart. A GTA 5-ről nem kevesebb mint hat oldalon számolunk be nektek, a legújabb MMO-üdvöskének pedig négy oldalt szentelnünk, egy fejlesztői interjúval megspékelve.

És ez még nem minden, hiszen az előzeteseink között olyan készülő sikercímeket vettünk górcső alá, mint a Saints Row IV, a Call of Duty: Ghosts, a Wolfenstein: New Order, a Watch_Dogs vagy a Splinter Cell: Blacklist -- ez utóbbi esetében a kifejezetten jónak ígérkező multit vizsgáltuk be. És persze nem szabad elfeledkeznünk az augusztusban érkező The Bureau: XCOM Declassified című akciójátékról sem, amiből nem csak előzetest szállítunk, a fejlesztő 2K Marin illetékeseit is sikerült elkapnunk egy kis beszélgetésre.

LESZ MIVEL JÁTSZANI

Tesztek terén ezúttal is van miből csemegézni, hiszen összesen 19 értékeléssel is ellátott cikket zsúfoltunk be a júniusi Guruba. Most is találkozhattok nagyágyúkkal, mint amilyen a Remember Me, a Call of Juarez: Gunslinger és a GRID 2, és külön öröm számunkra, hogy olyan kiváló magyar játékokkal is foglalkozhattunk, mint a már a Steamen is elérhető Pinball FX 2, a varázslatos The Incredible Adventures of Van Helsing, vagy az egyelőre konzolexkluzív stratégia/RPG-keverék CastleStorm.

A nagy nevek és a hazai fejlesztések mellett jutott hely a kisebb és egzotikusabb címeknek is, így olvashattok az új Heroes VI kiegészítőről (Shades of Darkness), itt a Zeno Clash II és a Strike Suit Infinity, elmerültünk a Neverwinter MMOG világában, és kipróbáltuk a minden eddigi autós élményünket alulmúló Fast & Furious Showdown című borzalmat is. Végül, de nem utolsósorban itt a zseniális The Last of Us, amiről egy kimerítő, négyoldalas tesztet olvashattok a magazinban. A teljes tartalom pedig ezúttal is átböngészhető IDE KATTINTVA.

...És MÉG SOK MINDEN MÁS

A 2013/06-os PC Guru persze nem csak előzetesekkel és tesztekkel lett megtöltve, bőven jutott hely interjúknak és egyéb érdekességeknek is. Megkerestük például a Game Dev Tycoon fejlesztőcsapát, a Greenheart Gamest, hogy kicsit meséljenek magukról, utánajártunk, hogy idén milyen szuperhősös játékokhoz lesz szerencsénk, illetve beleástuk magunkat a Steam Trading Cards rendszerébe is. Júniusban sem maradtok Minecraft rovat nélkül, a Klasszikusok újrajátszva sorozatunkban a Jagged Alliance 2 került terítékre, és ezúttal is visszatér a Nosztalguru, a Gondolatébresztő, valamint a legjobb konfigurációkat ajánló Guru ÁlomPC.

TELJES JÁTÉK: ROCHARD

Júniusi teljes játékunk a Rochard, ami egy jófajta platformjáték, látványos garfikával, fejtörőkkel és magyar felirattal. A játék ezúttal is Steam aktiválást igényel, tehát az elindításához mindenképpen internetkapcsolat szükséges, viszont jó hír, hogy a PC Guru történetében először olyan játék található a lap mellett, ami Macintosh és Linux rendszereken is játszható -- ezzel kapcsolatos fontos információ azonban, hogy a DVD-ről csak a windowsos verzió telepíthető, ha tehát Macen vagy Linux alatt szeretnétek játszani a Rocharddal, akkor a kód aktiválását követően ezeket a verziókat a Steam rendszeréről kell letölteni.

HONOSÍTÁS: A Rochard magyar feliratot is tartalmaz, viszont a telepítője nem lokalizált, tehát a játék installálásakor ne ijedjetek meg, ha a felugró listában nem szerepel a magyar nyelv. Telepítsétek az angol verziót, majd az első indításkor az Options/Text menüben válasszátok ki a magyar nyelvet.

GÉPIGÉNY: A Rochard rendszerkövetelménye igen baráti, szinte bármilyen mai konfiguráción elindul. A minimum követelmény a következő: egymagos, 2,6 GHz-es processzor; 1 GB RAM; GeForce 8 szériás vagy ATI Radeon HD2xxx videokártya, 3 GB szabad hely a merevlemezen.

coverpcg1306.jpg

A 2013/06-OS PC GURU MAGAZINT JÚNIUS 13-TÓL KERESD AZ ÚJSÁGOSOKNÁL!