Kalózkodás, hajózás, varázslás, zombik, és persze modern háború -- ez várja azokat a lelkes PC Guru olvasókat, akik a PC Guru Magazin 2014/09-es számát veszik a kezükbe. Nézzük meg kicsit közelebbről, mint hoz az idei ősz első Guruja!

TENGERRE, MATRÓZOK

Szeptemberi címlapsztorink az Assassin's Creed-sorozat új tagja, az Assassin's Creed: Rogue, amely az AC4 közvetlen folytatásaként zavar ki ismét a tengerre, ezúttal a még születőben lévő Egyesült Államok keleti partjainál és az északi vidékeinél bonyolítva tovább a templomosok és az asszasszinok küzdelmét.

A két oldal évszázados harcának árnyékában a Gamescom is lezajlott, aminek hála kifejezetten sok, kereken 17 előzetesünk született. Futottunk pár kört a Project CARS-zal, megnéztük, mi várható a Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer módjától, izgalomba jöttünk a Might and Magic Heroes 7-től, és vetettünk egy gyors pillantást az új BioWare-játékra, a Shadow Realmsre is.

MASSZÍV JÁTÉKOK, MASSZÍV TESZTEK

Tesztelőink a nyár utolsó hónapját nem a strandon, hanem a gép előtt töltötték: szokatlanul nagy adagnyi új cím érkezett, így igyekeztünk mindent besuvasztani. Az Xbox One-ról érkező Dead Rising 3-nak kereken hat oldalt szántunk, és Bate kifejezetten jól szórakozott vele... amit a Risen 3: Titan Lordsról sajnos már nem mondhatunk el -- négy oldalon meséljük el, hogy mi vele a probléma.

Christ leküldtük a fagyos Moszkva alá, hogy felderítse, mi rejlik a Metro Redux alagútjaiban. Egy hónapos késéssel ugyan, de végre belevetettük magunkat a növények és a zombik háborújába a Plants vs. Zombies: Garden Warfare-rel, levezetésnek pedig megtudtuk, mit tud a King's Bounty: Dark Side, a sorozat legújabb epizódja.

Rovatvezetőink se lógathatták a lábukat. Chris tovább folytatta az oktatást a Dot-A-lapok hasábjain, JohnBart bemutatja a legendás Freespace-sorozat második reneszánszát, a Második körben pedig a PlanetSide 2 csatatereire tértünk vissza. És persze most se maradhatott ki az ÁlomPC, a Mentőövek, a Gondolatébresztő, vagy épp a Nosztalguru.

PC Guru 2014/09

TELJES JÁTÉK: COSTUME QUEST

Szeptemberi teljes játékunk ezúttal is egy pont most érkező folytatást harangoz be: a steames Costume Quest ugyan beelőzte a témájául szolgáló halloweent, de attól még ebben a hónapban is élvezetes lesz szörnyekre és persze masszív mennyiségű édességre vadászni. Természetesen a játékról most is külön cikkünkben olvashattok, de a telepítés előtt mindenképp fussátok át a kódbeváltással kapcsolatos tudnivalókat!

KÓDBEVÁLTÁS

A DVD-tasakra nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni (katt a Steam tudástárért), hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni a DVD tasakjára nyomtatott kódsort, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A DVD-tasakon található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

VÁLTOZÁSOK A GURUNÁL

Nem szokatlan, sőt, egyenesen egészséges pár év után váltani és új kihívásokat keresni, és Bate életében augusztusban jött el ez a pillanat: három év főszerkesztés (és 7,5 évnyi guruskodás) után úgy döntött, hogy új műfajban folytatja tovább. Természetesen a PC Gurut nem hagyja ott teljesen, legendásan részletes cikkeivel továbbra is a magazint erősíti, így félnetek nem kell, a LEGO- és a képregény-játékok szakértője a jövőben is megmondja a véleményét. :)

A szeptemberi szám így még az eredeti stábbal készült, az októberi számtól kezdve viszont már wilson kormányozza a hajót tovább, Chris, Chocho, és persze a PC Guru többi munkatársának hathatós segítségével.