Nem volt hosszú életű a Call of Duty: Elite, hisz alig több mint két évvel az indulás után az Activision lelövi a rendszert. A Call of Duty: Elite 2011 novemberében, a Modern Warfare 3 mellett mutatkozott be, mint fizetős platform, ám rá egy évre, mikor a Black Ops 2 megjelent, teljesen ingyenes lett, hogy aztán 2013-ban jóformán el is tűnjön, s a helyét a Call of Duty applikáció vegye át.

Az Activision nem adott pontos magyarázatot arra, hogy miért áll le február 28-án a Call of Duty Elite, hiszen csak ennyit írtak a hivatalos közleményben:„A Call of Duty: Elite-et úgy terveztük, hogy a korábbi Call of Duty játékokkal működjön együtt, ezt a támogatást azonban a tavalyi évben elkezdtük leépíteni, s február 28-án be is fejezzük a folyamatot.” 2012-es adatok szerint a Call of Duty: Elite legalább 12 millió regisztrált tagot számlált, amiből 2,3 millió hajlandó volt fizetni is.

Az Activision jelezte: mindent, amit a Call of Duty: Elite üzemletetése során tanultak, beépítettek a Call of Duty applikációba, ami a Call of Duty: Ghosts mellett jelent meg. Ez fogja tehát átvenni a főszerepet, s így nincs is tervben, hogy valaha is visszatérjen az Elite.

call-of-duty-elite-nagy.jpg