A horror műfaj tagjait gyarapító SOMA eladásai lassan, de biztosan kúsznak felfelé. A játék nemrég lett egy éves, és az ez idáig eladott példányok mennyiségével teljesen elégedett az Amnesia című játék által komoly hírnevet szerző csapat.

A csapat tízszer annyit költött a SOMA megalkotására, mint az Amnesia: The Dark Descentre. A költségek hátterében az állt, hogy a hangulat megteremtése érdekében kiváló minőségű animációkat, modelleket és meggyőző szinkront szerettek volna felhasználni a játékban, ezt végül sikerült is elérniük. A minőségnek viszont ára volt, mivel rengeteg elkészült, de kifogásolt minőségű komponens maradt ki a végleges kiadásból.

A félelemmel töményen átitatott horrorból négyszázötvenezer darabot, azaz közel félmillió kópiát vásároltak meg a játékosok. Ez nem csak a játék költségeinek fedezésére elég, hanem komoly bevételt is jelent a csapatnak. Az Amnesia hasonló sikere azért nem hozott annyi pénzt a konyhára, mint a SOMA, mert a játék eladásai 75%-ban nem a teljes áron eladott példányokból tevődött össze, míg a SOMA eddig viszonylag ritkán volt kedvezményes árcédulával beszerezhető.

Az alkotókhoz áramló összegek java a jelenleg futó projektek elkészítésére lesz felhasználva. A csapat ígérete szerint a következő játékaik is olyan minőségiek lesznek, mint amilyen a SOMA volt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!