• Perlik a Bethesdát a Fallout 4 miatt
  • Egy orosz férfi függő lett
  • Elveszítette az állását és a feleségét is
  • Másfél millió forintnak megfelelő összeget kér

Az év egyik legjobban sikerült játéka mindenképpen a Fallout 4, a Bethesda ugyanis újra sikeresen rabul ejtett az atombombák által legyalult, egyáltalán nem barátságos Senkiföldjén, olyannyira, hogy hosszú-hosszú órákat tölthetünk el önfeledt kalandozással, mit sem törődve a külvilággal -- nem árt azonban néha elszakadni a virtuális Bostontól, különben úgy jártok, mint ez az orosz férfi.

Az oroszországi RT hírportál számolt be arról, hogy egy szibériai férfi elvesztette az állását és a felesége is elhagyta, mivel túl sokat játszott a Fallout 4-gyel.

Emberünk látta a hirdetéseket, megtetszett neki a játék, és letöltötte PC-re, ám arról fogalmas sem volt, hogy a Bethesda programja ennyire függőséget tud okozni. A játékkal töltött órák csak halmozódtak, miközben rendre nem ment be a munkahelyére, a szeretteit pedig elhanyagolta, hogy inkább újabb kincseket és mesés lootot találjon a posztapokaliptikus Amerikában. Három hét után a munkaadója ezt megelégelte, és kirúgta a függő alkalmazottját, a felesége pedig elhagyta.

A 28 éves férfi erre válaszul úgy döntött: beperli a Bethesdát és az orosz lokalizációs csapatot, mindazért, amit elszenvedett.

Nagyjából 1,5 millió forintnak megfelelő kártérítést követel az érzelmi megrázkódtatások miatt, az ügyét képviselő ügyvédi iroda pedig kész végrehajtatni ezt, kíváncsiak ugyanis, hogy egy ilyen kérelemmel meddig mehetnek el az orosz jogi rendszerben.

Az Egyesült Államokban már volt egy hasonló eset 2010-ben, akkor az NCsoft mehetett bíróságra, mert egy gamer függő lett, és több mint 20.000 órát töltött a Lineage II-ben. Ő sem volt tisztában azzal mennyire magába tudja szippantani a játék, ezért gondatlanság miatt perelte a fejlesztőcsapatot, amiért nem figyelmeztették. A bíróság végül csak a perköltséget fizettette ki az NCsofttal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Te is jártál már úgy, hogy túl sok időt töltöttél egy játékkal?