Nem csak Street Fighter, Tekken és Mortal Kombat létezik a verekedős játékok kategóriájában. A Shin Megami Tensei: Persona sorozaton alapuló Persona 4 Arena 2012-ben jelent meg arcade gépeken, majd egy évvel később PS3-on és Xbox 360-on is. Első héten az Arena a japán megjelenés után már 128.000 példányban kelt el, ezzel pedig lekörözte a Tekken 6 eredményét, melyet összesen 103 ezren vásároltak meg ugyanennyi idő alatt. Mind a japán Famitsu, mind más szakoldalak ódákat zengtek az Atlus és az Arc System Works közös alkotásáról, a Gamesradar újságírója pedig a „verekedős játékok között a legjobb belépőnek” nevezte a programot.

Ezek után nem lehet csodálkozni, hogy a Street Fighter sorozathoz hasonlóan az Atlus még egy bőrt le akar húzni az Arénáról, ugyanis novemberben érkezik Európába a Persona 4 Arena Ultimax PS3 és Xbox 360 platformokra. Rengeteg játékmóddal és több régi-új karakterrel jelenik meg a játék, olyan karakterek is lesznek benne, akik még a Persona 3-ban (PS2, megjelenés: 2006) és a Persona 4-ben (PS2, PS3: 2009) kaptak jelentős szerepet. Így visszatér Junpei Iori, Yukari Takeba (P3), valamint Rise Kujikawa leányzó is, aki egy igen szép játékkarakter, nem igaz?

Persona 4: Arena Ultimate

A játék a felkelő nap országában már augusztusban megjelent, és rögtön az eladási listák élére repült, igaz, 40 ezerrel kevesebb példányban vásárolták meg, mint az alapjátékot. Az Egyesült Államokban szeptember 30-án már verekedhetnek a játékosok -- reménykedünk benne, hogy a megjelenés után hasonlóan jó értékeléseket olvashatunk majd a programról, mint egy éve.