Mától tölthető a PES 2014 Data Pack 2, mely a játék egy bőségesen megpakolt ingyenes kiegészítése. Ennek telepítését követően frissül a játékban megtalálható csapatok kerete, 800 új, a valósághoz igazodó arcokat kapunk, illetve új mezek és cipők is jönnek, míg a játékmenet terén kibővített szerkesztőt, javított játékmenetet, illetve új online funkciókat kapunk. Utóbbi keretében bemutatkozik a Team Play lobby, az Online és a Master League Online megmérettetés, valamint végre elérhetővé válnak a 11v11 multiplayer meccsek is.

A Konami továbbá bejelentette, hogy a 2012-ben bemutatott myPES funkció visszatér: az iOS-re és hamarosan Androidra is megjelenő kisegítő alkalmazással könnyedén és gyorsan oszthatjuk meg az eredményeinket és vethetjük össze ezeket mások teljesítményével -- a végeredmények, a lövések, a passzok és a labdabirtoklás mind olyan statisztika, ami felkerül az adatbázisba.

Érdekesség, hogy akinek nincs internetre kapcsolva a gépe, az egy QR-kód leolvasásával férhet hozzá az adatokhoz, tehát senki sem marad ki a myPES jelentette örömökből, s abból, hogy ezen keresztül a közösség tagja lehessen.