Mindig is akartál magadnak egy virtuális kutyát, de nincs DS-ed a Nintendogshoz? Itt a lehetőség, Peter Molyneux ugyanis a már említett Microsoft összeröffenésen bejelentette a nagyérdeműnek, hogy befejezték a tündérmesés Fable című szerepjátékuk (?) folytatását, amelyben akár saját kutyánk is lehet -- miután erre az életben nincs lehetőség, ezért igazán komoly előrelépés ez, kérem szépen.

Reméljük, a Dungeon Keeper első része óta sokak által csak "mágusnak" becézett dizájner visszatalál önmagához, és a Fable második része méltó lesz hozzá, meg az elvárásokhoz, mert az előző felvonás csodálatos hangulata sem tudta elfeledtetni velünk annak csőjáték mivoltát, valamint azt az elképesztően primitív játékmechanizmust, amelyre az egész felépült. A képek és az információk mindenesetre ígéretesek, így tehát az esély megvan...



Az E3-on Molyneux tartott egy bemutatót a játék kooperatív módjából, ahol a saját játékunkban - online kapcsolat esetén - barátaink egy-egy fénylő gömbként látszanak, akikhez odamehetünk és beinvitálhatjuk a mi világunkba/játékunkba. Ez persze teljesen a saját cselekedeteink alapján formálódik, ettől válik érdekessé mások számára. Így akár a legelejétől a legvégéig is játszhatunk együtt, vagy akár csak bemutathatjuk majd barátainknak virtuális családunkat, körbevezethetjük a lakásunkban, és így tovább. Nagyon ígéretesen hangzik, és annak is látszik a lenti videó alapján -- kíváncsian várjuk, élőben mit fog produkálni... (Darths)