A Liverpoolban született Peter Moore tíz éven át dolgozott az EA-nél, de karrierjét a SEGA-nál kezdte. Érdekesség, hogy ekkor még semmit sem tudott a videojátékokról, de hamar beletanult, és egészen a Sega of America ügyvezető igazgatója posztig küzdötte fel magát, amikor aztán 2003-ban átment a Microsofthoz. Itt először azt a feladatot kapta, hogy segítsen felfuttatni az Xboxot.

Az EA-nél 2007-ben kötött ki, ahol egyből ő lett az EA Sports elnöke, amíg ki nem nevezték az egész cég ügyvezető igazgatójává, majd 2015-ben ő lett az EA esport részlegének, az EA Competitive Gaming Divisionnek a feje. Most pedig, tíz év után távozik, hogy a Liverpool FC vezérigazgatója lehessen. A hivatalos közlemény szerint a posztot júniustól tölti be, addig még segít az EA-nek az átállásban, illetve ezalatt az idő alatt költözik vissza a szülővárosába.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy meglehetősen látványosan tudja kimutatni elkötelezettségét az egyes videojátékok felé. A Halo 2 megjelenésekor (ekkor még a Microsoftnál dolgozott) a játék logóját tetováltatta a jobb karjára, illetve van egy Grand Theft Auto 4 tetoválás is a bal karján.

peter-moore-nfl.jpg