Főszerkesztőnk, wilson hívta fel a figyelmem egy remeknek ígérkező horrorjátékra, a Phantasmalra, ami a kor divatjának megfelelően eljárásalapú tartalomgenerálással szeretné a frászt hozni a játékosokra – pont úgy, ahogy a fájóan gyenge Daylight, vagy a még megjelenés előtt álló, de már most ígéretes Monstrum, annyi különbséggel viszont, hogy a Phantasmal egyben FPS is.

Harcolni tehát nem csak lehet, de kell is, igaz, a Phantasmal ellenfelei olyan széles skálán mozognak, hogy néha képtelenség eldönteni az előttünk flangáló ocsmányság láttán, hogy tényleg ott van-e, vagy csak a képzeletünk játszik velünk. Hiába, a projekt mögött álló új-zélandi Joe Chang nagy rajongója a Silent Hillnek, a Resident Evilnek, és persze H.P. Lovecraft írásainak is, a háromféle műfaj keveredése pedig egyedi ízt kölcsönözhet a Phantasmalnak.

A feltételes mód azonban nem véletlen; akármilyen izgalmasnak hangozzék is a játék, sajnos csak akkor lehet belőle valóság, ha a Kickstarter-projekt 15 ezer új-zélandi dollárja összejön a hátralévő 25 nap során. Amikor ezt a cikket írom, még az 5000 dolcsi sincs meg, így hát arra buzdítom a hozzám hasonló horrorfanatikusokat, hogy nézzék meg a lenti videót, és ha tetszett, segítsenek Joe-nak összehozni a programot. A Phantasmal 15 NZD felajánlásával már a miénk lehet, amennyiben elkészül.