Az emberi rosszindulattól, ostobaságtól és gyűlölködéstől egyik szubkultúra sem mentes, így a videojátékok sem, ahol éppen két célpontja van az embereknek: az egyik Zoe Quinn, akivel kapcsolatban felmerült a csalás és az, hogy karrierjének előbbre juttatása céljából összefeküdt a sajtó egyes tagjaival, a másik pedig Phil Fish, a Fez alkotója, aki kiállt Zoe védelmében. Az más lapra tartozik, hogy a hölgy mit vagy mit nem csinált (erről egy jó, bár kissé egyoldalú videóban tudhattok meg többet), az a fontos, hogy internet anonimitása mögé bújva egyesek szó szerint nekiestek, s célzott támadással nehezítették meg az életét, ebbe a kereszttűzbe pedig belekeveredett Fish is, akinek bosszúból nyilvánosság elé tárták a személyes adatait.

Fish amúgy sem a gamerek kedvence, a fejlesztő pedig a drámai kirohanásairól ismert. A legutóbbi beszólás áldozata a Fez 2 lett, amit kerek perec törölt -- s akkor csak egy ember esett neki. Most azonban a személyes információi kerültek nyilvánosságra, sőt a cégének egyes érzékeny papírjai is, így nem csoda, hogy Fish besokallt, s eladásra kínálja mind a Polytron céget, mind pedig a Fez licencet.

Azt mondta, most már tényleg elege van az egészből, a támadóit pedig terroristának nevezte. Üzent a többi független fejlesztőknek is, azt tanácsolva, hogy hagyják abba, ne küzdjenek az álmaikért, mert egyszerűen nem éri meg, ha ez a bánásmód.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!