A nyolcadik generáció konzolháborúja nem olyan régen tart, és a kínai nyitás valószínűleg újabb lökést ad majd neki. A Sony vezet, de a Microsoft sem tétlenkedik, az E3 hete alatt az Xbox One nagyon jól teljesített.

Most Phil Spencer, az Xbox ura az Edge magazinnak adott interjút, melyben elmondta, hogy ez egy nagyon jó időszak a játékiparnak, de évekkel ezelőtt nem ezt várta. „Tudom, ez már önmagam ismétlése, de négy évvel ezelőtt mindenki azt kérdezte tőlem: valóban szükség van konzolokra? Halott a platform, nem? Mindenki a telefonján játszik!

A PS4-ből már eladtak bőven húszmillió felett, a Microsoft pedig Phil Spencer szavaival élve – eladott egy tonna Xbox One-t, többet, mint amennyi Xbox 360-at értékesített (azonos időszak alatt).

Mindketten nagyon jól végezzük a dolgunkat, a Nintendo pedig az NX-el készül jövőre. Nem tudom, hogy milyen lesz, de jó látni amit az ipar elért.” A Microsoft nagy várakozásokkal néz a Gamescom 2015 elébe, szeretné nagyobb mértékben meghódítani Európát: „A Sony nagyon jól teljesít ezen a piacon. Figyelem, hogy mit tesznek – sok jó dolgot – és remélem, elég okosak leszünk ahhoz, hogy mi is hasonló sikert érjünk el.

philspencerxboxone.jpg