• Pillars of Eternity tábla- és kártyajáték készül
  • A kártyajátékot Chris Taylor tervezi, és egy külső csapat készíti
  • A táblás szerepjáték még csak a tervezőasztalon van
  • Készül a Pillars of Eternity kiegészítője is, ami két részletben, szakaszosan fog megjelenni
  • Pillars of Eternity - Vágjunk bele!

Ha nem elég, hogy a monitorod előtt élvezheted a Pillars of Eternity világát, akkor jó hírem van, a csapat ugyanis azon van, hogy másféle is elterjessze a játékvilágot. Az Obsidian Entertainment vezérigazgatója, Feargus Urquhart a PC Gamernek adott interjújában mondta el, hogy könyvek mellett egy kártyajátékot, illetve egy táblás szerepjátékot is terveznek.

A két projekt közül a kártyás ötlet jár előrébb, amit a következő utáni helyzetjelentésben fognak bejelenteni. Ezt egy külsős csapat készíti, és a Kickstarteren keresnek majd hozzá pénzt, a tervek szerint pedig nem egy kártyagyűjtögetős dolog lesz, hanem egy könnyedebb, négy embert szórakoztató parti, amiben a hőseinkkel különböző kalandokra indulhatunk, ráadásul a játékot Chris Taylor, a Fallout tervezője álmodja meg. Ehhez képest a táblás szerepjáték még csak ötlet szintjén mozog. A csapat például még azt sem találta ki, hogy milyen szabályrendszert használjanak, de mindenképpen beszélni fognak erről a jövőben.

Az interjúból egyébként megtudtuk azt is, hogy már formálódik az első expanzió, ami két részletben, szakaszosan fog megjelenni. Ezek nagyobb darab kiegészítései lesznek a játéknak, amik a történetet és bejárható területet, na meg persze a kínálkozó lehetőségeket is bővítik, megjelenési dátum és egyéb részletek azonban még nincsenek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!