Se az adatlapunkon látható Aliens: Colonial Marines, se a Duke Nukem Forever nem nevezhető a Gearbox legjobb termékének. Mindkettő ronda volt, elavult vagy rosszul kivitelezett játékmenettel, hibákkal, nem jól megírt történettel és mindkettő esetében jóval többet vártak a játékosok. Az Aliensnél azért, mert a bemutatott videók nem fedték a valóságot, és jobbnak állították be a játékot, mint amilyen lett. Duke Nukemnél meg azért, mert a fejlesztési idejével csak a 4-es metró megépítésének ideje vetekedhet. Randy Pitchford, a Gearbox feje viszont most az Eurogamernek adott interjújában mindkét játékot védelmébe vette.

„Szeretem az Aliens: Colonial Marinest, és irritál, hogy vannak emberek, akik nem akarják ezt tőlem hallani. Mintha azt akarnák, hogy elismerje, ez egy szemét. De hazudnék magamnak, ha ezt mondanám. Én valóban szeretem, baszod, szeretem a Duke Nukem Forevert is. Azt mondom, briliáns volt. Így van! Tudom, hogy nem vagyok objektív. De miért várjátok el ezt tőlem? Láttatok már valaha fura, bizarr festményt, amit nem értettetek? Pedig tudod, a festő, aki megfestette, okkal csinálta meg és szerette.”

Emellett felvetette, hogy a megjelenés előtti demókat szándékosan csinálják meg jobbra, mint a készterméket, mert az előrendelések nem nyomnak annyit a latba. Elmondása szerint a Colonial Marines esetében csupán 130 ezer példányt rendeltek elő, míg összesen 1,5 millió fogyott el, szóval a teljes fogyás 10 százalékát sem teszik ki az előrendelt darabok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!