Bár nem vagyunk filmes magazin, a mai napon két olyan mozit is a figyelmetekbe kell ajánlanunk, amik mellett egy jó érzésű videojáték-guru nem tud szó nélkül elmenni. Az első a nemrégiben bejelentett Space Invaders-film, amelynek munkálatai még csak most kezdődtek. A másik az Adam Sandler főszereplésével a jövő évben, egész pontosan május 15-én mozikba kerülő Pixels.

Eme komédiában szintén a hőskorszak játéka, azaz ez esetben játékai kerülnek előtérbe, ugyanis a sztori szerint néhány klasszikus videojáték ismert karaktere földönkívüliek hatására rászabadul a világra, és csak eme játékok veteránjai, konkrétan három lúzer menthet meg minket az idegen megszállástól: egy tévészerelő (Adam Sandler), egy gonosztevő (Peter Dinklage) és egy konspirációs teóriákban hívő figura (Josh Gad). Hőseinket az Egyesült Államok elnöke (Kevin James) szedi össze, akik mily meglepő, gyerekkori barátai voltak.

Mint látható, a sztori már önmagában elég bárgyú, de ha hozzátesszük, hogy az a Chris Columbus rendezi a mozit, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Reszkessetek betörők 1-2, az első két Harry Potter-film, a Mrs. Doubtfire: Apa csak egy van, vagy éppen a Szörnyecskék 1-2 (ez utóbbiaknak a történetét jegyzi), akkor máris egy élvezhető vígjáték víziója kezd megelevenedni.

pixels.jpg

A hősök: Michelle Monaghan, Adam Sandler, Josh Gad és Peter Dinklage

A Pixelst amúgy a Patrick Jean által készített, azonos című és lent megtekinthető YouTube-os videó ihlette, de Columbus saját bevallása szerint olyan filmklasszikusok nyomán szeretne haladni, mint a Szellemirtók vagy a Vissza a jövőbe-trilógia. Hogy milyen videojáték-karakterek tűnnek majd fel a filmben, az egyelőre még hadititok, de Pac-Man és Centipede szinte borítékolható a Space Invaders lényei mellett -- ugyanakkor Columbusék meglepetésekre is készülnek.

Ami a látványt illeti, a rendező bár nosztalgiázásra invitál minket, a film vizualitása nem süllyed vissza a Tron szintjére, éppen ellenkezőleg, a régi nyolcbites szereplők valóságos, háromdimenziós, nagyfelbontású, fenyegető karakterekké válnak a vásznon. Állunk elébük.