A minap érkezett meg az a frissítés a Pokémon Go játékhoz, ami lehetővé teszi, hogy egy befogott pokémonunkat kiválasztva tárként tartsunk magunk mellett, ami így a folyamatos használatnak hála fejlődhet. Ez az úgynevezett Buddy-rendszer, ami hasonlóan működik, mint a pokémonkeltetés, azaz a kiválasztott pokémon adott kilométer megtétele után talál egy neki megfelelő cukorkát, aminek hála tovább fejlődhet.

A különböző miniszörnyeket a menüben rendelhetjük magunk mellé, míg a következő cukorka (szint) eléréséhez szükséges kilométert egy kis kör jelzi a térképen. Hogy mennyit kell gyalogolni egy-egy szintlépő cukorkáért? Nos, vannak pokémonok, amelyeknél egy kilométer is elégséges, de akadnak olyanok, amiknél akár öt kilométert is le kell kutyagolni – ez aztán az edzésprogram.

Érdemes észben tartani, hogy a társunkul választott lényt bármikor lecserélhetjük egy másikra, így ha nem tetszik a sok kutyagolás, érdemes váltani. És az sem utolsó dolog, hogy a Buddy-rendszernek hála rajzfilmek főhőséhez, Ash Ketchumhoz hasonló mi is szert tehetünk egy olyan pokémonra, ami nem szeret bebújni a labdába, mint Pikachu. Szó szerint érdemes Pikachut választani, ugyanis ha vele gyalogolunk le tíz kilométert, akkor a kis zsebszörny vállunkra pattan, mint ahogy Ash pikatchúja is tette a rajzfilm-sorozatban. Ez persze semmi plusz nem ad, de kedves kis kikacsintás a szérára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!