• Nehézségek támadtak a Project CARS Wii U változatával
  • Nem elég erős a gép a játék élvezhető futtatásához
  • Jelenleg 23 fps-t tudnak elérni 720p mellett
  • Ian Bell, a stúdió vezetőjének szavaiból az vehető ki, hogy akár ejthetik is az átiratot
  • A csapat most arra vár, hogy valamilyen pozitív bejelentést tegyen a Nintendo az E3-on

Nemrég óta kapható a Project CARS PC, PS4 és Xbox One platformra, ám a Slightly Mad Studios még adós egy változattal. Ez a Wii U átirat, a legfrissebb helyzetjelentés alapján pedig beigazolódni látszik az, hogy a gyenge hardverrel nehézségeik támadtak a fejlesztőknek.

Ian Bell, a stúdió vezetője a hivatalos fórumon közölte, hogy a Project CARS Wii U-n jelenleg 23 fps-re képes 720p felbontás mellett. A csapat még bízik abban, hogy a Nintendo az E3-on bejelent valamit a Wii U teljesítményével kapcsolatban, de nem túl rózsás a helyzet: egyelőre várnak, hogy mit tegyenek, egy játszható verzió elkészítése ugyanis nagyon sok munka lenne, és közben a Nintendo akár be is jelentheti az új gépet, amire könnyebb volna dolgozni és akár Project CARS lehetne a legjobb versenyszimulátor azon a platformon. Mindezt természetesen tetézi a munkálatok anyagi vonzata is. A szavaiból az vehető ki, hogy akár fel is adhatják az átiratot.

Az egyetlen járható út Bell elmondása szerint, ha drasztikusan csökkentének a grafika részletességén, akkor ugyanis el lehetne érni a minimumnak tekinthető 30 fps-t. Összehasonlításképpen a Project CARS Xbox One-on és PS4-en is 60 fps-sel zakatol.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!