• Rosszul áll a Project CARS Wii U konzolon
  • Lehet, hogy nem is fog elkészülni erre a gépre
  • A Slightly Mad Studios főnöke szerint sosem volt biztos, hogy lesz átirat a Nintendo gépére
  • Még nem adták fel a projektet, de ha nem tudnak játszható minőséget előállítani, kivárják a gyártó új gépét

A napokban arról számoltunk be, hogy a Project CARS nem áll túl jól Wii U konzolon: a játék jelenlegi állapotban csak 23 fps-sel fut 720p felbontás mellett, a csapat pedig nehéz helyzetben van, a stúdió vesztőjének, Ian Bellnek a szavaiból ugyanis az volt kivehető, hogy fel is adhatják a fejlesztést.

A korábbi kijelentésekkel kapcsolatban Bell most interjút adott, és elmondta, hogy a Wii U változat sosem volt kőbe vésve. „A Project CARS eredetileg egy ingyenesen játszató, PC-exkluzív játékként kezdte a gyűjtést. Ekkor érkezett be a fejlesztéshez szükséges pénz nagy része. A gyűjtést 2013-ban zártuk le. A támogatók szavazatai alapján aztán váltottunk egy dobozos, fizetős termékre, ami PC mellett Xbox 360-ra, PS3-ra és talán Wii U-ra is elkészül. Sosem volt biztos, hogy elkészül a Wii U változat, akkor még nem tudtuk, milyen a konzol. Ezután megint változás jött, ekkor már PC, Xbox One és PS4 konzolra készült a játék, de a Wii U átirat még ekkor is csak, mint lehetőség volt jelen, akárcsak a SteamOS kiadás. Ahogy mondtam, a gyűjtést már jóval ez előtt lezártuk.”

Bell hozzátette, hogy még nem mondtak le a Wii U átiratról, de ha nem tudják megoldani a portolást, akkor átnyergelnek a Nintendo következő konzoljára. A Nagy N új gépéről még nem tudunk semmit, csak annyit, hogy az NX kódnevet kapta.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!