• A Project Morpheus 2016 első felében fog megjelenni
  • A GDC-n bemutatkozott az új prototípus
  • Ennek nagyobb, jobb felbontású kijelzője van, LCD helyett egy OLED panel
  • Pontosabban követi a fejünk mozgását is
  • Valamint kényelmesebb hordani

Még legalább egy évet kell várni arra, hogy megjelenjen a Sony VR-szemüvege: a cég a GDC során közölte, hogy a Project Morpheus 2016 első felében fog a boltokba kerülni -- már persze, ha nem késik, hiszen ez is benne van a pakliban.

Ameddig várunk, a fejlesztés teljes erővel zajlik, amire bizonyíték, hogy bemutatták az új prototípust. Ennek fő erénye a kijelző, ami az előző LCD paneljét egy 1080p felbontásban pompázó, 5,7 inches OLED kijelzőre cserélte, ráadásul ez 120 Hz frekvencián működik, mindösszesen csak 18 milliszekundum a késleltetés, és közel 100 fokos betekintési szöget ad. Egyszóval nem lesz gond azzal, hogy szép, folytonos képet kapjunk.

Ezen kívül az új prototípus pontosabb mozgáskövetésre alkalmas, hiszen az eddigi hat helyett most már kilenc LED segíti a pozicionálását, valamint az egész készülék egy ergonomikusabb kialakítást kapott, hogy könnyebb legyen feltenni és hosszabb ideig viselni.

A GDC során négy demót mutattak, amiket a Sony Computer Entertainment fejlesztői készítettek el, az E3-on azonban jóval több bemutatóra számíthatunk, ugyanis a Project Morpheusból a leleplezés óta már több példányt is kiküldtek a partnereknek. 

project-morpheus-gdc-2015.jpg