• Jön a PS4 2.0 frissítése
  • Javul a könyvtár kezelése
  • USB-ről hallgathatunk zenét, akár játék közben is
  • Új barátokat ajánl a rendszer
  • A menü színeit is változtathatjuk
  • Új hangutasítások mutatkoznak be
Webshop ajánló
Playstation 4
  • PS4

A Sony megosztott velünk néhány újabb részletet a PS4 már úton lévő 2.0-s frissítésével kapcsolatban, amiről eddig már tudtuk, hogy ezzel személyre szabhatjuk a menüket, jön a Share Play és a YouTube támogatása. Most kiderült, hogy még részletesebben alakíthatunk a menürendszeren, javult a játékkatalógus rendszerezése és a közvetítések kezelése, sőt még zenét is hallgathatunk USB-ról.

A 2.0 frissítés egyik nagy újdonsága az USB Music Player, aminek segítségével akár játék közben is hallgathatjuk a kedvenc zenéinket a konzolra csatlakoztatott USB-meghajtó által. Semmi dolgunk nincs ezzel, csak bedugni az eszközt, ekkor előugrik az USB Music Player applikáció, amin keresztül kiválaszthatjuk, mit szeretnénk hallgatni. A zenéket MP3, MP4, M4A és 3GP formátumban ismeri fel a konzol, de nincs módunk arra, hogy a PS4 merevlemezére másoljuk a kedvenceinket.

A másik fontos javítás, hogy a Sony finomított a játékkatalógus rendszerzésén és az élő közvetítések kezelésén. Előbbi átalakítása során a tartalmak könnyebb megtalálása volt a cél, így a Content Area immáron a 15 legtöbbet használt játékot és az alkalmazást mutatja, a többi pedig megy a Könyvtárba, ahol különböző szűrők segítségével kereshetjük meg azt, ami nekünk kell. Hasonló kezelést kapott az élő közvetítések szekció, ahol játékok szerint is kereshetünk közvetítéseket és archivált adásokat nézhetünk meg, illetve bemutatkozik egy kiemelt csatorna, ahol a hivatalos PlayStation anyagok, a követett játékok által kiadott műsorok és a barátaink közvetítései foglalnak helyet.

Mindezen kívül némi ráncfelvarrást kaptak a hangutasítások, továbbá új parancsok is jöttek, köztük olyanok, amivel a közvetítést kezdhetjük el vagy fejezhetjük be. Aztán a rendszer a 2.0 frissítés telepítése után ajánlani fog nekünk olyan embereket, akiket érdemes lenne megismerünk, olyanokat, akikkel a barátaink gyakran játszanak. Végezetül pedig a menütémákon kívül színeket is válthatunk, lehet arany, kék, piros, zöld, lila, rózsaszín és szürke is a menü. További részletek a hivatalos oldalon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!