• In-game trailer
  • Claire Redfield és Moira Burton egy szörnyek lakta börtönszigeten reked
  • Ezúttal is rejtélyes ügyletek állnak a történet hátterében

Tegnap megtudtuk, hogy epizodikus lesz a Resident Evil: Revelations 2, ma pedig egy új, immár in-game trailerre vethetjük rá magunkat. A rövidke beharangozó videó is fellibbent már egyet s mást a történetről, de maguk a készítők is elárultak néhány apróságot.

Claire Redfield azon kevés ember közé tartozik, aki elmondhatja magáról, hogy túlélte Raccoon City utolsó éjszakáját 1998-ban. Ennek ellenére ő nem állt be a nemzetközi BSAA kommandóba, mint a bátyja, Chris, és az Egyesült Államok titkosügynöke sem lett, mint Leon S. Kennedy, akivel együtt vészelték át azt a bizonyos éjt, és a kislány, Sherry Birkin, akit ő maga mentett ki a raccooni pokolból. Claire a békésebb utat választotta, beállt egy kormányfüggetlen szervezetbe, a Terra Save-be, hogy tárgyalások útján harcoljon a BOW-k (értsd: mindenféle vírus teremtette mutáns fajzat) ellen.

Ez persze nem mindenkinek tetszik, ahogy azt a Resident Evil: Degeneration (A Kaptár: Bioterror) című animációs filmben láthattuk, amiben szegény Claire és Leon részt vehetett egy újabb zombishow-ban. Eme nemtetszését fejti ki az az ismeretlen egység is, amely 2011-ben lerohanja a Terra Save székhelyét és elrabolja az alkalmazottakat, köztük Claire-t és Barry Burton lányát, Moirát. Mindketten egy kihaltnak tűnő börtönszigeten ébrednek, ahol valaki különösen nagy figyelmet fordít túlélésükre. Merthogy ebben a börtönben a smasszerek szerepét mutáns szörnyetegek töltik be.

Claire és Moira feladata tehát élve kijutni a szigetről, és persze megtudni, kinek állt az útjában a Terra Save. A dolog némileg ismerős lehet azoknak, akik annak idején játszottak a CODE: Veronica című Resident Evil-epizóddal. Claire ott is egy szörnyekkel teli börtönszigeten ébredt fel, miután elrabolta egy csapat rosszarcú, akiknek nem tetszett, hogy Chris után kutatva az Umbrella tyúkszemére lépett.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!