A Riders of Icarus egy frissen – július 6-án – megjelent, ingyenesen játszható, fantasy MMORPG, ami azzal tűnik ki társai közül, hogy főleg sárkányokat (és más szárnyas és lábas állatkákat) lovagolva csaphatunk össze egymással. Házi tűzokádóinkat magunk szerelhetjük fel, képezhetjük, és vonulhatunk velük harcba az égen, és ha úgy adódik, akár a földön is.

Nos, ez már önmagában elég izgalmas, de a játékot fejlesztő és gondozó WeMade úgy döntött, itt az ideje kicsit bővíteni még a Riders of Icarus amúgy sem szegényes világát, és kiadják a Blight of Frost Keep kiegészítőt, ami új helyszínekkel, új hátasokkal és új küldetésekkel színesíti a programot.

Havas tengerpart

A kiegészítő új régiója a hófödte Parna’s Coast, amely – mint ahogy azt a neve is elárulja – egy part menti terület, bár nem éppen a koktélos fajta. Mindent jég borít, és a helyi időjárásnál talán csak a helyiek hűvösebbek. Útonállók mászkálnak a falvakon kívül, farkas falkák portyáznak a pusztában – ezek azonban nem jelentenek kihívást, pláne azután, hogy a Blight of Frost Keep 25-ről 35-re emeli a maximálisan elérhető szinten. Szóval a területen lézengő alap ellenfelek inkább csak tápolásra jók.

Ugyanez már nem mondható el az egyes küldetések főbb ellenfeleiről, azok jobban megizzaszthatják az embert, pláne a kiegészítő címét is adó The Frost Keep erődben, ahová 34-es szint alatt (és egyedül) be ne tévedjetek, mert az ottani főtetű, Rondo Terramunce bizony kemény dió.

Ugyanígy érdemes kerülni 34-es szint alatt a Cavern of the Veil nevű óriási barlangot, amit Radan istenség követői, a Merumi zelóták őriznek. Már a kisebb ellenfelek sem semmik ezen a területen, de az igazi kihívást a négy főellenfél jelenti, Skalion, Killian főpap, Ankelion és Radan mindent látó szeme (Szauron után szabadon, bár ez mobilisabb és kevésbé lángol).

Állati állatok

Ha már a Riders of Icarus a hátasokra koncentrál, nem maradhat ki néhány új állatka a Blight of Frost Keepből sem. Érdekes módon ezúttal több a földi jószág, mint a légi, bár őszintén szólva, az anno beharangozott légi ütközeteknek és „lovas” összecsapásoknak nem voltam tanúja. Tulajdonképpen mind a már meglévő, mind az olyan új jószágok, mint a venomous caspert, a karas vagy a terror kerav csak a gyorsabb közlekedésre jók – egyelőre legalábbis.

Pedig nagyon tutin néznek ki, a karas a bazi nagy szarvával például remek gázolásos balesetek kivitelezéséhez, míg a caspert fürgeségével arathat egy mozgalmasabb csatatéren. A kerav pedig légicsapásban lehet hasznos – ez amúgy a leggyorsabban megszerezhető jószág a kiegészítőben, viszont kissé lomha.

A küldetések egész változatosak. Van fogolyszöktetés, csatákba besegítés (barikád építés, ágyúk helyrehozása), hajófoglalás, és így tovább. Az egyetlen hátránya ezeknek, hogy egyedül unalmasak. Mint írtam, az alapellenfelek nem jelentenek kihívást, ráadásul némelyikük csak akkor támad, ha már fejbe kólintottuk őket kardunkkal. Így például vicces volt egy fogolyszöktetéses küldetés, amiben szó szerint szlalomoztam az egy helyben álló őrség mellett. Remélhetőleg ez csak valami bug volt, ami a kész változatban nem lesz már benne (én még a sajtópéldányt próbáltam ki, ahol sajnos más játékosok sem csellengtek).

A fagyhalál nem kerülget

Bár a Riders of Icarus friss és ingyenes játék – ráadásul rövid ismeretségünk alapján elég jól kiegyensúlyozott ahhoz, hogy ne nevezzük pay-to-win játéknak –, a Blight of Frost Keep meglepően tartalmas kiegészítő, ami több órányi extra szórakozást biztosíthat a műfaj kedvelőinek. Az update helyi idő szerint este kilenc és hajnali kettő között válik elérhetővé.