• Nem hosszú játék a Firewatch
  • Átlagosan 5-6 óra a végigjátszás
  • Ennél persze több is lehet, ha mindent látni akarunk
  • A játék nem kap VR támogatás, mert a csapat kicsi és túl sok munka lenne

A Campo Santo első játéka, a Firewatch február 9-én jelenik meg. Ebben egy önkéntes erdészfélét alakítunk, akinek az a feladata, hogy őrtornyából figyelje a térséget, és jelentse, ha tűz ütött ki. Nem túl izgalmas, egész nap csak járőrözni és figyelni kell, ám ez hamar megváltozik, amikor furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok történnek. A főszereplőnkre, Henryre hárul az, hogy kiderítse, mi történik, miközben egyetlen kapcsolata a világgal egy adóvevő, amivel főnökével, Delilah-val beszélhet. Íme, egy kis ízelítő:

A játékról most néhány új információt tudtunk meg, a legfontosabb pedig az, hogy nem lesz különösebben hosszú. A Firewatch tervezője és programozója, Nels Anderson a WCCF Tech stábjának adott egy rövid interjút, amiből megtudtuk:

A FIREWATCH ÁTLAGOSAN 5-6 ÓRA ALATT TELJESÍTHETŐ. NAGYJÁBÓL OLYAN HOSSZÚ, MINT EGY FILMTRILÓGIA, VAGY EGY MINI SOROZAT.

Itt persze fontos leszögezni, hogy ennél sokkal többet is eltölthetünk a programmal, ugyanis sok felfedeznivaló vár, amelyekért le kell térni a történetet előrébb görgető ösvényről, az azonban sajnos nem derült ki, hogy így mennyi a végigjátszás, Anderson szerint ezt nehéz megmondani.

Anderson továbbá elárulta azt is, hogy a Campo Santo nem tervezi azt, hogy VR támogatással lássák el a játékot. Habár a csapatnak tetszik a virtuális valóság, ahhoz kevesen vannak, hogy ezzel komolyabban foglalkozzanak, másrészt pedig kemény munka lenne a játékot átformálni erre, ugyanis nem úgy tervezték meg, hogy VR-kompatibilis legyen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!