A Square Enix bejelentette, hogy a Final Fantasy XIII-2 30-40 óra hosszú lesz. Ez viszont igencsak kevés az előző felvonás 60 órájához képest, hogy a X-be és XII-be ölhető, száz órákban mérhető időt már ne is emlegessük.

Persze a végigjátszás nem jelenti majd a játék végét. Ahogy az FF XIII-ban, úgy itt is visszamehetünk a korábbi helyszínekre, sőt, a játék kap egy New Game Plus módot, ahol a már kigyúrt karakterekkel játszhatjuk újra a sztori fejezeteit. A dolog úgy néz ki, hogy a végső harc után a parti egy Historia Crux nevű helyre teleportál, ahol vissza lehet forgatni az időt, azaz ki lehet választani, hogy mikortól szeretnénk folytatni a történetet az erősebb karakterekkel.

A Famitsu megszellőztette továbbá, hogy ha vannak FF XIII mentések a merevlemezen, akkor kapunk "valamiféle háttérképet" -- nem vicc, szó szerint ezt írta a neves lap. A játék február 3-án érkezik Európába, Xbox 360-on és PS3-on, méghozzá, ha hihetünk a készítőknek, ugyanolyan színvonalon (a tavalyi Xbox port elég gyengére sikerült).