Oké, lehet, hogy a bevezető kissé ironikusra sikeredett, elvégre ha egy MMORPG közel másfél évtizedet túlél a túlkínálattal sújtott szférában, az minden elismerést megérdemel. Márpedig a RuneScape ezen nem túl népes táborba tartozik, még ha a jelenlegi változat nem is az a klasszikus játék, melyet Andrew Gower egyetemista korában írt, és ha a játékosszám az elmúlt bő tíz évben (a mostani verzió 2004 óta érhető el) alaposan megcsappant.

Ha a játékosok száma csökkent is, a készítőké nem, és változatlan elánnal fejlesztik alkotásukat. A júliusi update azonban mindenképpen mérföldkő a RuneScape életében, hiszen a műfajban mára már szinte alapkövetelménynek számító raid, vagyis a küzdelem csapatban egy nagy boss ellen, zsíros lootért megérkezik Gielinor birodalmába. 

Ám, ahogy az az alábbi videóból is kiderül, és a RuneScape hivatalos oldalán is olvasható, nem ez az egyetlen változás, ami a játékot érinti. A Godless által levert óriásvadkan, Tusk hátáról ugyanis a játékosok átléphetnek egy új világba – bizony, egy komplett bolygót kapunk Mazcab néven, ahol a békaszerű goebie-k élnek. Már a planéta felfedezése is izgalmasnak ígérkezik, aztán ott vannak az említett raidek, melyekben maximum tíz fő vehet részt, és nemcsak a szokásos bossharcok várnak ránk, de abszurd nehézségű kihívások, az úgynevezett raid feastek is. Sőt, egy új PvP mókát is kapunk, amelyben ellátmányt kell mozgatnunk a „gőbik” táborai között. Mindehhez kapunk egy új, 90+-os tank vértezetet, öt új képességet, új rangokat, peteket és gyorsutazási lehetőséget is.

Ráadásul a Jagex és a Természetvédelmi Világalap, azaz a WWF összefogásának hála bekerülnek a játékba Földünk olyan veszélyeztetett nagymacskái is, mint a tigris és a jaguár, akik közül jó párat örökbe is fogadhatunk július első két hetében – aki pedig hajlandó fizetni is (a pénz teljes egészében a WWF számlájára megy), egyedi oroszlán vagy hóleopárd gazdája lehet. Szóval még nem késő fejest ugrani a RuneScape veszélyekkel, gőbikkel, sziszákkal és immár raidekkel is teli világába.