Ha valaki nézte a Spartacus című sorozatot, emlékezhet, hogy a Vér és homok című első fejezetben milyen kitörő lelkesedéssel fogadta a közönség, amikor a gladiátorok a lehető legvéresebben és a legkegyetlenebbül mészárolták le egymást. No, valami ilyesmi a célja az Xbox One exkluzív Ryse: Son of Rome multiplayer módjának, a Gladiatornak.

Ebben a játékmódban ugyanis gladiátorként a közönség szórakoztatása lesz a célunk, horda mód köntösbe bújtatva. Vagyis pár barátunkkal csapatba verődve minél brutálisabban, ennél fogva minél látványosabban kell legyilkolni a hullámokban érkező ellen-gladiátorokat. Alul lesz egy számláló, amely a közönség kedvét mutatja. A fáradt római polgárok unatkozhatnak a meccseinken, kedvüket lelhetik benne, vagy éppen fenemód jól szórakozhatnak rajta, minden attól függ, hogy fegyvereinket és a pályán elszórt csapdákat mennyire fantáziadúsan használjuk majd ki.

Emellett a trailer betekintést ad a harcrendszerbe, amely nem kevés homlokráncolást váltott ki a múltban az idegesítően sok, de tét nélküli QTE-k miatt. Úgy tűnik, hogy legalábbis a multiban ezek nem jelennek meg, helyette inkább a Batman: Arkham-játékokra hajazó, gördülékenyebb harcrendszerrel szállhatunk ringbe a közönség kegyeiért.

Ryse: Son of Rome -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nincs