Miközben a fél világ (számomra teljesen érthetetlen módon, de ez legyen az én problémám) teljesen megőrült a GTA 5-től, és napi 4-5 hírben számol be minden hírforrás arról, merre hajlik a fű Los Santosban, mi, PC-sek vigasztalódhatunk a Saints Row-szériával, amelynek harmadik felvonása még ma is abszolút vállalható, a negyedik pedig az év eddigi egyik legjobb és egyben legszórakoztatóbb akciócíme (nem csoda, hogy már túlvan az egymilliós eladáson is), amely pofátlanul nyúlta le a Mátrix filmek alaptörténetét, megfűszerezve azt a Prototype szuperhősös mozgáskultúrájával, és kifigurázva szinte mindent a film- és játékipar érintett szegmenséből.  

A fejlesztő Volition és a kiadó Deep silver a Saints Row 4 esetében láthatólag ugyanazt az elvet követi, mint az elődnél: 2-3 eurós DLC-ket dob piacra hetente. Kaptunk már redneck-pakkot, beöltözhettünk Obamának, Lincolnnak, Washingtonnak vagy épp Bushnak, legutóbb pedig a Dubstep Remix Pack lehetővé tette, hogy tuc-tuc helyett szving, polka, death metal vagy klasszikus dallamokra táncoltassuk halálba ellenségeinket. Ma pedig, a GTA 5 megjelenésére válaszul itt a GAT V Pack.

Saints Row 4 GAT V DLC – ingyen, csak ma!

Persze nem kell semmi extrára számítani: a csomag Johnny Gat ruházatát és frizuráját kínálja, így aki elég kreatív, és játékos karakterének fizimiskáját is átalakítja, akár a Szentek legendás vezéreként is irthatja az idegeneket. Ehhez egyébként kapunk két játékszert: egy klasszikus .50-es kaliberű Reynolds nehézgéppuskát, illetve egy igazi Saints Row-fegyvert, amely golyó helyett harci késeket lövöldöz magából. És hogy a női karakterek se maradjanak ki a szórásból (bár persze ők is magukra ölthetik Johnny ruháját), a Volition bepakolta a bőröndbe Aisha jól ismert kosztümét is.

A slusszpoén pedig még hátravan (bár már elárultuk a címben): a Saints Row 4 GAT V DLC csak ma (illetve magyar idő szerint holnap reggel kilencig) ingyenesen letölthető a Steam rendszeréből.  

A csomag egyébként PC-exkluzív (ami nyilván nem véletlen, bár az olvasóra bízom az összefüggés megtalálását), viszont hogy a konzolosok se érezzék magukat megbántva, a csapat kiadott egy westerntémájú DLC-t Wild West Pack néven, amelyben egy férfi- és egy női ruha-összeállítás található, plusz egy klasszikus (Red Dead...) revolver. A pakk 3 eurós áron vásárolható meg, PC, Xbox 360 és PS3 platformra (konzolokra egyelőre csak az USA-ban érhető el, a világ többi felén holnaptól tehető a kosárba).