• A Mojang úgy tervezi, hogy novemberben megjelenik a Scrolls
  • A játék három éve készül
  • Tavasz óta megy a bétatesztelés
  • Nem elképzelhetetlen, hogy késni fog

A Minecraft árnyékában nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Mojang egy másik játékon is dolgozik. Ez a Scrolls című kártyagyűjtögetős stratégiai játék, mely már három éve formálódik (tavasz óta megy a bétatesztelés), s most úgy tűnik, hogy hamarosan itt a kész termék.

A Mojangtól Owen Hill azt nyilatkozta a Touch Arcade stábjának, hogy a végleges játék novemberben már megjelenik -- jelenleg úgy tippelik, hogy a hónap végére, de ez nincs kőbe vésve, a játékot ugyanis csak akkor adják ki, ha az valóban kész van, magyarul ne lepődjünk meg, ha késnek valamennyit.

A terv az, hogy PC, Macintosh, iOS és Android platformra egyszerre jelenik meg a Scrolls, és itt érdemes megjegyezni, hogy ha asztali gépre vesszük meg, akkor azzal megkapjuk a táblagépre szabott kiadást is, ingyen -- iOS-re és Androidra egy ingyenes verzió, amolyan demó érkezik, amit öt dollár ellenében alakíthatunk teljes játékká.

Hill egyébként megjegyezte, hogy a teljes játék megjelenése valójában csak annyit jelent, hogy véget ér a béta, de a játékon a későbbiekben is dolgozni szeretnének, új tartalmakkal bővítve azt, s a mobiltelefonokat is szeretnék meghódítani. A csapat tehát hosszú távra tervez, s nem tartanak attól, hogy az új tulajdonos, a Microsoft elkaszálja a játékot, sőt, Hill azt mondta, a redmondiak nagyon izgatottak a Scrolls láttán.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!