A Shadow of the Eternals egyszer már próbálkozott a Kickstarterrel, de elbukott -- ez azonban nem szegte kedvét a fejlesztőknek, jöhet a második menet! A GameCube-exkluzív Eternal Darkness szellemi folytatása ezúttal viszont sokkal ésszerűbb konstrukciót nyújt: immár elég 5 dollárt felajánlani, nem rögtön egy teljes árú játék 50 dolcsiját szeretnék legombolni rólunk alsó hangon.

És ez még csak a kezdet: a játékot készítő Precursor Games felhagyott az eleve röhejes epizodikus megjelenéssel, immár egy kerek alkotás készül, mely 8-10 óra hosszú lesz. A lenyűgözőnek tűnő grafikáért a CryEngine 3.0 felel, a Shadow of the Eternals pedig Wii U-ra és PC-re fog megjelenni 2014 októberében.

Ahhoz, hogy biztosan megkapjuk a játékot, elég 20 dollárt adnunk a projektbe, melyből egyébként már most meglehetősen sok részegység van kész. Külön kiemelendő, hogy a főszereplő Paul Becker nyomozó szinkronhangját David Hayter adja, aki évekig volt Solid Snake a Metal Gear-sorozatban, és aki saját bevallása szerint is alig várja, hogy kész legyen a Shadow of the Eternals. A csapat új Kickstarter-videót is kiadott, ezt láthatjátok fent, alant pedig egy friss teaser videót találtok a programból.

Játékmenet terén egy harmadik személyű nézetben zajló akció-horror címről van szó, mely egy több ezer éven átívelő történetet mesél el, ami egyébként lovecrafti alapokon nyugszik. A játékban több szereplőt is irányítani fogunk, de a már említett Paul lesz a legfontosabb karakter, aki egy gyilkosság helyszínén ébred rá, hogy a világunk egy ősi gonosz árnyékában él. Fontos eleme lesz a Shadow of the Eternalsnak az elődjéből is ismerős épelméjűségi index: ha hőseink túl sok borzalmat élnek át, elmegy az eszük, ami furcsa játékbeli pillanatokat eredményez, például megjelennek előttünk nem is létező ellenfelek, vagy elmegy a kép és a hang, hogy aztán egyszer csak hirtelen effektekkel hozza a frászt a játékosra a program. Kiemelendő, hogy DRM-mentes változatot kapunk a támogatásunkért. Irány a Kickstarter!

Shadow of the Eternals -- Megjelenés: 2014 október -- Gépigény: nem ismert