A Shenmue 3 gyűjtése a Kickstarter legsikeresebb projektje volt, hiszen 12 óra alatt érte el a kétmillió dolláros alapösszeget, majd ezt megháromszorozva, 6,3 millió dollárnál állt meg. Ez egy hatalmas összeg, és noha a Sony is támogatja a fejlesztést, kevésnek bizonyult ahhoz, hogy Suzuki Yu és csapatának ötlete teljes egészében megvalósuljon. Természetesen a még több pénz a megoldás.

Elindult hát a Slacker Backer program, aminek hála az is pénzt adhat, aki lemaradt vagy nem tudott a Kickstarteres gyűjtés során beszállni, ezt ugyanis sokan kérték. Ezúttal a PayPal rendszerén lehet adakozni, a jutalmak pedig hasonlóak az eredeti gyűjtésben látottakhoz, azzal a nagy különbséggel, hogy a PC-s verzióról nincs szó, de a GY.I.K. szerint éppen vizsgálják az átiratot a partnereikkel, szóval idővel ez is bekerülhet a kalapba.

Ha égető késztetést érzel arra, hogy segítsd a Shenmue 3 fejlesztését, akkor irány a Slacker Backer oldal, ahol december 31-ig lehet lapátolni a pénzt. A cél nem hivatalosan 10 millió dollár, Suzuki szerint ugyanis ennyiből tudná megvalósítani az elképzeléseit.