A rendezvény Közép-Európa legnagyobb anime-manga-gamer-geek rendezvénye, ahol minden szubkultúra megtalálja a neki érdekes érdekes programot. Több tucat árus (könyvesboltok, kézművesek, geek, gasztro) töltötte meg a Fogadó épületét, a 16-os csarnok pedig a videojátékok és az E-sportok szerelmeseinek adott otthont. A rendezvényen jelen volt több, mint húsz cosplay klub (Trónok harcától, a Harry Potteren át, egészen a Star Warsig), valamint számos kulturális egyesület, közte a Koreai Kulturális Központ.

  • Összesen több, mint kétszázan jelentkeztek a cosplay versenyeinkre, de a rendezvényre kilátogatók közel fele jelmezben jelent meg.
  • Négyszázan nézték élőben a MondoGames League of Legends döntőjét.
  • További fél tucat E-sportban és videojátékban hirdettünk nyerteseket (Starcraft 2, Hearthstone, Just Dance, CS:GO, stb.), a versenyek összdíjazása meghaladt az egymillió forintot.
  • A szombati napot egy japán rockzenekar, az ADAMS koncertje zárta, amin közel 1500 látogató tombolt.
  • Számos különleges programunk közül kiemelkedett a közönségtalálkozó a Liza, a Rókatündér c. film alkotójával, valamint az E-Sport kerekasztal beszélgetés, amin a hazai E-Sport prominens személyei vitatták meg az elektronikus sportágak magyarországi helyzetét.

A bő tizenkétezer vendég nagy része Magyarországról és Szlovákiából érkezett, de szép számmal érkeztek Ausztriából, Erdélyből, Németországból és Szerbiából is. A MondoCon végérvényesen Közép-Európa legnagyobb és legjelentősebb szubkulturális eseményévé nőtte ki magát.

Roppant sikeres rendezvényt zártunk, és hamarosan megkezdjük a felkészülést a Nyári MondoConra, melynek időpontja július 11 (szombat), helyszíne pedig újfent a Hungexpo.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!