Januárban tudtuk meg, hogy készül a SimCity offline módja, amin rendesen megizzadtak a Maxis programozói, a múlt héten pedig arról adtunk hírt, hogy hamarosan itt a változás. Nos, jelentem, a változás megérkezett!

A Maxis tegnap délután élesítette a frissítést (tessék felkészülni egy jó hosszú töltögetésre és pár újraindításra!), és ezzel egy időben fellőtte a netre az alábbi videót is, amelyben a játék producere, Meghan McDowell mutatja be az offline módot. A dolog amúgy végtelenül egyszerű, a főmenüben kiválasztjuk a SINGLE-PLAYER (a hazai verzióban EGYSZEMÉLYES) opciót, és máris játszhatunk magunkban; innentől kezdve a játék gyakorlatilag úgy működik, ahogy annak kell működnie, azaz szabadon építkezhetünk, rombolhatunk, régiózhatunk, és miután a mentések helyben tárolódnak, bármikor elmenthetjük az állást.  

Természetesen bármikor válthatunk az offline és az online üzemmód között, de azt érdemes fejben tartani, hogy a kettő között nincs átjárás, azaz a szólóban elkezdett város menedzselését nem folytathatjuk multiban és viszont. Ezzel kívánták megtartani a fejlesztők a többszemélyes mód kompetitív jellegét, hiszen csak itt működnek az olyan funkciók, mint a SimCity World, a ranglisták, eredmények, és a globális piac dinamikus árképzése, no meg természetesen a felhő alapú mentés.

A SimCity offline módja egyúttal megnyitotta az utat a modderek előtt is, akik belenyúlhatnak a kezelőfelületbe, a szimulációba – most már tényleg csak bennük bízhatunk, hogy valahogy rendbe tegyék az az alapmechanizmus számtalan bosszantó hiányosságát.