Megjelent a Skyrim Special Edition, ami grafikailag némileg feltupírozza az eredeti változatot – bár PC-n a javulás nem markáns, de mivel ingyen adták azoknak, akik rendelkeztek az alapjátékkal és annak három DLC-jével, így nem fogunk emiatt komolyabban aggodalmaskodni.

dragon-age-vs-the-witcher-vs-elder-scrolls-skyrim.jpg

Na de ez még elég kevés apropó arra, hogy egymásnak küldjük a fantasy szerepjátékok három fenegyerekét. Bevallom, főleg a kíváncsiság űz, hogy miképpen vélekednek erről a három címről a PC Guru Online olvasói. Jómagam a Skyrimet ugyan kipróbáltam, de kilencórányi játék után feladtam. Nem rossz program, de egyszerűen semmi sem volt benne, ami maradásra bírt volna. A történet nem fogott meg, sőt, őszintén szólva, nem is igazán éreztem, hogy van. A küldetéseket nem tartottam izgalmasnak, a karaktereket sem, a világ sem szippantott be. Mindent összevetve, és ez furán fog hatni egy olyan játékban, amiben kis híján bármi lehetünk: unatkoztam a Skyrim alatt.

A Dragon Age-szériával sem jártam nagyobb sikerrel. Az első részbe beletoltam száz órát, meg egy csipetet – ebből is látszik, hogy ezt azért jobban élveztem, mint a Skyrimet –, de ettől függetlenül megmaradt az „egyszer végig lehet játszani” kategóriában. A második részt elszúrt játéknak tartom, a harmadiknak már neki sem álltam. Illetve, addig-addig halasztottam az Inquisitiont, mígnem megjelent a The Witcher 3: Wild Hunt.

Tudni kell, hogy a Witcher-trilógiáért viszont bolondulok. Az elsőt imádtam, a folytatást annál is jobban, szóval a Dragon Age: Inquisitionnal szemben ennek már a megjelenés napján nekiálltam, és nagyjából a mai napig játszom vele. Lassan 230 órát öltöttem el Geralttal, ennél többet talán csak a Quake-kel, a ’99-es Aliens vs Predatorral és a Mass Effect-trilógiával játszottam – de még lehet, hogy azokkal sem.

Szóval nálam a Witcher 3 magasan ver… Nos, úgy majdnem mindent, csak a Mass Effect-trilógiát nem. Ami azért is nagy szám, mert alapvetően se filmben, sem videojátékban nem szeretem a fantasy-t, ha már a jelenen túl kell botorkálnunk, akkor az legyen a sci-fi (ezért is várom a Cyberpunk 2077-et).

Mivel azonban kicsit unfair lenne összeereszteni a The Elder Scrolls-sorozatot a Witcher-trilógiával vagy a Dragon Age-trióval (már csak azért is, mert a TES régebbi és jóval több epizódja van), így csak a három utolsó (egyjátékos módra kihegyezett) epizódot méretném meg, úgyis azokról vannak a legfrissebb emlékeink, és talán még nem a Rózsaszín Köd Nosztalgia Szemüvegen át tekintünk rájuk. Szóval szavazzatok, szerintetek melyik a jobb fantasy szerepjáték, és kommentben azt is áruljátok el, miért azt választottátok.

Melyik a jobb?
Szerintetek melyik a jobb fantasy szerepjáték?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!