A Soltice Arena különlegessége, hogy ez egy úgynevezett "gyors MOBA", ami azt jelenti, hogy egy átlagos mérkőzés 5-12 perc között lezajlik, ami a DotA 2-höz képest különösen sebesnek számít, hiszen ott akár 60 percen keresztül is egymásnak feszülhet két csapat. A játékban 3v3-as mérkőzéseket vívhatunk egymással, létezik egyszemélyes, kooperatív, és PvP mód is -- ám sajnos a gyors meccsek elérése érdekében rengeteg  MOBA-elem feláldozásra került. Az egyik ilyen, hogy nincsenek creepek, szinte csak a fejlődés és a harc áll a középpontban.

Bár a Solstice Arena ingyenesen játszható, jó Zynga-játékhoz híven mikrotranzakciós rendszerén keresztül végtelen mennyiségű pénzt elkölthetünk. Vásárolhatunk egyedi skineket, valort, valamint később új hősöket is.

Mivel a mobilverzió elég jó kritikákat kapott (sokan a tavalyi E3 legjobb mobiljátékának nevezték ki), talán érdemes lehet kipróbálnotok a PC-s, a Steam rendszerén át elérhető verziót, ami természetesen optimalizált egeres irányítást is kapott. Az ígéretek szerint a jövőben is ömleni fog a tartalom a játékhoz (mily meglepő!), melyek közt rengeteg ingyenes cuccot is találunk majd.