A DotA 2 új Steam Workshop eszközökkel gazdagodott, melyek úgy tűnik, hogy a közelgő Source 2 bizonyos funkcióit tartalmazzák, előrevetítve egy esetleges komplett motorváltást. A DotA 2 még egy éve sincs kész, de a Valve a jelek szerint nem szeretne lemaradni a konkurencia (League of Legends, Heroes of the Storm) mögött.

Egy ismert modder, RoyAwesome a Redditen tette közzé felfedezését, miszerint az új fejlesztői eszközök a Source 2 alá tartoznak, tehát "a Valve egyszerűen kiadta a Source 2-t". Roy több bizonyítékot is felvonultat, a leginkább meggyőző nyomok viszont a 2-es számot tartalmazó motorfájlok, valamint a DX11-re és 64 bites processzorokra optimalizált lehetőségek -- e modern technológiák nélkül a Source 2 funkciók nem is érhetők el.

A Source 2-t hivatalosan sosem jelentette be a Valve, azonban nagyon sokszor belefutottunk már ilyen-olyan szivárgások alkalmával, és egyszer maga Gabe Newell is elárulta, hogy csapata egy új grafikusmotoron dolgozik. A Source 2 minden bizonnyal a Half-Life 3 és a Left 4 Dead 3 fejlesztésének alapköve lesz, és ha csak fele olyan dinamikusra sikerül, mint a tíz éve elstartolt előd, már elégedettek lehetünk.