Szó szerint a semmiből előkerült egy kép, amin a Left 4 Dead 2 Plantation című pályáját láthatjuk felépítve a már régóta pletykált Source 2 grafikusmotorban. A kép a NeoGAF-on tűnt fel a "crazy buttocks on a train" nicknevű felhasználó jóvoltából, s noha az illető állítólag megbízható, illik szkeptikusnak lenni, még úgy is, hogy nyílt titok a Valve következő grafikusmotorjának érkezése.

Egy pillanatra azért tételezzük fel, hogy a kép hiteles, s ha ez tényleg így van, valószínűleg nem azt jelenti, hogy a Valve új motorral újra kiadja a Left 4 Dead 2-t, s nem is azt, hogy a szintén régóta pletykált Left 4 Dead 3 átvesz egy pályát az elődből, hanem sokkal inkább arról lehet szó, hogy a motor képességeit mutatja a kép, azt, hogy mennyivel összetettebb látványvilág valósítható meg az új eszközkészlettel.

A különbségek egyébként, még ezen a kis képen is szembetűnőek: jobb világítás, élesebb textúrák, részletesebb pályamodellek, s talán még némi összetett rombolhatóságot is kapunk. Íme a Plantation a Left 4 Dead 2-ben, alatta pedig az állítólagos, mondhatni next-gen változat.

left-4-dead-2-plantation-source.jpg

valve-source-2.jpg