A Ubisoft kreatív igazgatója, Maxime Béland az IGN-nek fedte fel a Michael Ironside lecserélése mögött álló okot: a magyarul érkező Blacklistben -- a széria történelmében először -- egyetlen ember alakítja Sam Fishert. Korábban ugyanis volt egy szinkronszínész (ez volt ugyebár Ironside), egy, az arc animációját segítő ember, és végül egy harmadik fickó, aki a mozgásanimációk (motion capture) elkészítésében vett részt. Most azonban az Ubisoft új technológiát vezetett be, a performance capture-t, melynek lényege, hogy egyetlen színészről veszik le a mimikát, a mozgást, és természetesen a hangot is.

„A különbség a motion capture és a performance capture között, hogy utóbbinál egyazon időben rögzítünk mindent” -- mondta Béland. -- „Szóval szükségünk volt egy színészre, aki a testét, hangját és arcát is adja. Van egy kameránk, ami helyben felveszi a színész mimikáját, és a színvonal máris ugrik egy szintet.”

Béland hozzátette, hogy olyan emberre volt szükségük, aki nem csak orgánumában, de fizikumában is megfelel Fishernek, így rögzíthették a motion capture eljárással a színészi játékot. A 69 éves Ironside érthető okból eme kritériumnak nem tudott eleget tenni. „Ezért kellett egy színész, aki képes minderre, így találtunk rá Eric Johnsonra.”

Johnson nekünk, magyaroknak sem ismeretlen, legalábbis azoknak nem, akik nézték a Smallvill és Kékpróba című sorozatokat (előbbiben Whitney Fordmant, utóbbiban Luke Callaghan nyomozót játszotta), illetve ő alakította a csúfosan megbukott Flash Gordon szériában Flasht.

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB