Az Egyesült Államok kormánya hivatalos sportként ismerte el a League of Legends című játékot, ennek versenyszerűen tevékenykedő felhasználói pedig mostantól profi atlétának számítanak. Ez egy óriási lépés nem csak a játék, hanem az eSport számára is, illetve az sem elhanyagolható, hogy a profi játékosok most már könnyebben utazhatnak és dolgozhatnak az Államokban, ugyanis atlétaként egyszerűen kapnak munkavállalási vízumot.

A Riot Games eSport-menedzsere, Nick Allen megjegyezte, hogy egy hosszú és keserves folyamat végeredménye volt ez; sokat harcoltak ezért, és senki se higgye azt, hogy egyik napról a másikra lett sport a League of Legendsből.

A program egyébként nagyon szép pályát futott be, a megjelenése óta folyamatosan növekedve. Az immáron harmadik nemzetközi bajnokság főnyereménye például egymillió dollár, ami szép összeg egy ilyen fiatal sportág számára -- ugyanakkor biztosan sokan tudnák vitatni, hogy kiérdemelte ezt a címet. Te mit gondolsz, jogos, hogy sportág lett Amerikában a League of Legends?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

League of Legends -- Megjelenés: 2009. november 20. -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2000 MHz, RAM: 1 GB, VGA: SM 2.0, DX 9.0 / 128 MB, HDD: 750 MB