Igen, eljött az idő: 2002-es bemutatása után 12 év késéssel, de végre játszhatjuk majd az eredeti S.T.A.L.K.E.R.-t, azt a programot, ami túl ambíciózus volt a megjelenéshez, és amit egy magyar vezetéssel kreált mod, a Lost Alpha hoz el nekünk. Hogy is szokták mondani? Jobb később, mint soha?

A S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha egy nagyszabású, önmagában is futtatható teljes konverziós mod, aminek célja, hogy átalakítsa a 2007-es Shadow of Chernobyl minden elemét.

A játék sokat táplálkozik a S.T.A.L.K.E.R.: Oblivion Lost régi tervezői dokumentumából: hatalmas, szabadon bebarangolható területet tartalmaz, új fegyverek, anomáliák, grafikus elemek kerülnek bemutatásra, és persze kapunk egy eddig nem ismert történetet is. A játékot fejlesztő magyar Dezowave Group gyakorlatilag 2007 óta dolgozik a programon, ami most megkapta a hivatalos megjelenési dátumot: 2014. április 26-án, a csernobili atomkatasztrófa évfordulóján válik letölthetővé.

A játék novemberi bétája egyébként kiszivárgott az internetre -- a Dezowave Group mindenkit óva int a letöltésétől, mert egyrészt illegális, másrészt nagyon sok hiba található benne, és abszolút nem reprezentálja a végleges változatot. A Dezowave Group alapítójával, Munkácsi Zoltánnal tavaly interjút is készítettünk, akit érdekel, honnan indult a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha, mindenképp olvassa el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!