Már korábban is keringtek olyan hírek a neten, hogy Boba Fett lett volna a csúnyán elkaszált Star Wars 1313 főszereplője. Ez most megerősítést nyert, hála az IGN-nek, akik valami mód szert tettek az el nem készült játék egy 15 perces demójára, sőt, egy meg nem nevezett forrás még kommentálta is nekik. A videóanyagot a fejlesztők az idei E3-on szerették volna bemutatni, csakhogy a Disney keresztülhúzta a számításaikat.

Az IGN munkatársai ugyan még nem mutathatják meg a prezentációt, de azt elmondhatták, mit láttak benne, előrebocsátva, hogy a mese végére a korábbinál is jobban fog fájni a szívünk a Star Wars 1313 után. A demóban -- ahogy az egész játékban -- az ifjú Boba Fett a főszereplő, aki éppen Jabba megbízatását teljesíti, főleg Coruscanton, egy kis tatooine-i kitérővel. A páncélja még nincs meg, csak Jango Fett sisakja (és persze a Slave I), a többi darabot a történet folyamán szedhettük volna össze.

Coruscantot aprólékosan kidolgozottnak írták le, ahol például űrhajódarabokat is felfedeztek, olyan részeket, mint egy TIE vadász szárnya, vagy egy kiszuperált YT-1300-as (de nem a Millennium Falcon). Az IGN forrása azt is elmondta, hogy a történet egy pontján Fett elhagyta a 1313-as szintet, hogy a 1314-es emeleten keresse tovább célpontját. Ám míg a 1313 bűnszervezet által uralt, sötét metropolisz, addig a 1314 egy ritkán látogatott, fényt még annál is ritkábban látott nyomornegyed.

A demóban Fettnek egy trandoshant kellett elkapnia (élve), akit a 1313-as szint egyik piacán üldöz végig. A nagyjelenet alatt még egy hentesboltba is betértek, ahol levágott tauntaunokat kínáltak eladásra -- a forrás szerint a 1313-as szintet uraló maffiacsalád ezekben csempészi a fűszert, ami szintén fontos eleme lett volna eme Star Wars-játéknak.

Az akciók, ahogy azt a tavalyi E3-as demóban is láthattuk, leginkább az Uncharted-játékokra hasonlítottak volna, platformelemekkel, előre szkriptelt eseményekkel szerezve izgalmas pillanatokat.

Fett kapott egy köpönyegforgató droidtársat is, továbbá néha más fejvadászokkal is együttdolgozott, ami egyben alapot nyújtott volna az élőszereplős, kétes sorsú tévésorozatnak, így szolgáltatva kapcsolódási pontot a két produktum között.

Kicsit talán sok a "volna", de ez van, ha egy nagyreményű játékot ilyen csúfúl eltörölnek. Pedig a leírtak alapján a Star Wars 1313 tényleg egy kidolgozott, egyedi hangulatú program lett volna...