Kevés játék van, amivel annyit foglalkozik a nép az elkaszálása után, mint a Star Wars 1313. Persze ez valahol nem csoda, hiszen a körülmények nem mindennapiak. A hír, hogy George Lucas eladta a Lucasfilm vállalatot és a hozzá tartozó összes firmát a Disney-nek, úgy jött, mint derült égből a villámcsapás. Hogy eztán a Disney a Lucasarts stúdiót lefokozta egy egyszerű terjesztővé, legalább ilyen meglepő volt. És teljessé téve a döbbenetet: a Star Wars jogokat lepasszolta az EA-nek.

Ennek az egész történetnek a legnagyobb vesztese mindenképpen a Star Wars 1313, és természetesen azok a rajongók, akik várták a játékot. A 2012-es E3-on bemutatott játékmenet-videó egy gyönyörű, a Star Wars világától enyhén elrugaszkodó programot prezentált, ahol végre nem egy Erő-használót, hanem egy fejvadászt alakíthattunk volna. Később az is kiderült, hogy ez a fejvadász nem más, mint a híres Boba Fett, Jango klónozott és hirtelen elárvult fia.

Most, csak, hogy tovább fájjon a szívünk az elkaszált programért, kikerült a netre néhány igen szép koncepciórajz, amelyeket Gustavo Mendonça készített. Láthatjuk a coruscanti nyomornegyedet, egy fejvadászdroidot, de egy olyan mandalori páncélvariánst is, amely átmenetet képez Jango és Boba öltözéke között.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!