A magyar Zen Studios mára igencsak rangos helyet vívott ki magának a piacon, hiszen a Pinball FX / Zen Pinball igazi sikertörténet, amely bebizonyította, hogy van kereslet a flipperjátékok iránt -- főleg, ha azok olyan minőségűek, mint a budapesti csapat munkái. Nem csoda, hogy játszi könnyedséggel szerzik meg a Marvel, a PopCap Games, vagy éppen a LucasArts licenceit -- az utóbbit az idén februárban megjelent (és ismét remekül sikerült) Star Wars Pinball elkészítéséhez használták fel.  

A Csillagok háborúja tematikájú csomag azóta folyamatosan hódítja meg az új területeket: májusban (a Pinball FX 2 keretrendszer társaságában) megjelent Steamen, júliusban a Nintendo Wii U platformjára is elkészült, tegnap pedig a csapat bejelentette, hogy szeptember 19-től immár 3DS-re is elérhető lesz a három asztalból (Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, Boba Fett, Star Wars: The Clone Wars) álló pakk az eShop rendszerén keresztül. Persze nem véletlen, hogy a Nintendo kézi konzoljára bő fél évet csúszott a cucc, hiszen a Zen Studios szakijai ezt az időt azzal töltötték, hogy kiaknázzák a két képernyő és a térhatás kínálta extra lehetőségeket, így a Star Wars Pinball 3DS verziója valóban egyedi élményt kínál a tulajdonosnak.  

Star Wars Pinball: Balance of the Force DLC és 3DS megjelenés

A sajtóanyag ezenkívül tartalmaz egy egyelőre rejtélyes szakaszt is, mely így szól: „A további lehetőségek között szerepel a Balance of the Force közösségi opció, játékbeli kihívások és pontszám-értesítés, egy XP-fejlődési rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a játékos feljebb kapaszkodjon a ranglétrán attól függően, hogy a lázadókat vagy a birodalmiakat támogatta, Force Score és barát alapú Team Score ranglisták.”

Nos, ez a bizonyos Balance of the Force két nappal korábban már felbukkant egy hírben -- szeptember 10-én ugyanis azt is megtudtuk, hogy ezen a néven egy DLC fog megjelenni még az ősz folyamán a Star Wars Pinball mellé, amely újabb három asztallal bővíti a csomagot. Az első a Star Wars Episode VI: Return of the Jedi, amelyben természetesen a Halálcsillag elpusztítása a legfőbb célunk, így a lázadók oldalán olyan hősöket segíthetünk a sithek elleni harcukban, mint Luke Skywalker, Han Solo, Chewbacca, Leia hercegnő, Lando Calrissian, R2-D2 és C-3PO. Ha valaki inkább a másik oldalt támogatná, annak ott a Dath Vader nevű, a nagyúrnak szentelt tábla, amelyben az Erő sötét oldalát vezethetjük harcba többek között Obi-Wan Kenobi és Luke Skywalker ellen. Aki pedig az űrcsaták izgalmára vágyik, az a Star Wars: Starfighter Assault asztalban találhatja meg számítását -- itt ráadásul szabadon döntheti el, hogy melyik fél mellé áll, olyan legendás űrjárműveket vezetve, mint az X-wing, a TIE Fighter, vagy épp a Millennium Falcon és a Death Star II.  

S bár az erről szóló sajtóközlemény ennél többet nem árul el, gyanítom (és erre utalhat a hivatalos oldal dizájnja is), hogy a 3DS verziónál említett extra lehetőségek a többi platformon is megjelennek. Ami viszont biztos: a Star Wars Pinball: Balance of the Force DLC még idén ősszel elérhető lesz az összes érintett platform digitális boltjában, azaz a Steam, az Xbox LIVE Arcade, a PlayStation Network (PlayStation 3, PS Vita), a Nintendo Wii U eShop, az Apple App Store, a Google Play, a Windows 8, a Mac App Store és a Kindle Fire HD rendszerén. Az alábbi galériában pedig a bejelentés mellé kiadott képeket is megtekinthetitek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!