Talán nem ér különösebb meglepetésként senkit, hogy Koreában nagyon komolyan veszik a versenyszerű StarCraftot, és ha valaki megpróbálja ezt befeketíteni, annak keményen oda is csapnak. Most pontosan ezt történt, miután a Korean eSports Association (KeSPA) és egyéb, kapcsolatos hatóságok tudtára jutott, hogy az év során legalább öt StarCraft 2 meccsen bundáztak és kötöttek illegális fogadásokat. 

A Team Liquid információi szerint a nyomozás során eddig összesen 12 embert tartóztattak le, köztük a Wae-Sik „Gerrard” Parkot, a Prime nevű profi csapat edzőjét, és ennek a gárdának két tagját Byung „YoDa” Hyun Choit és Jong-HyuK „BBoongBBoong” Choi. A KeSPA úgy tudja, hogy az ügyben érintett játékosok meccsenként 4-17 ezer dollárnak megfelelő összeget kasszíroztak, míg a fogadóirodák 26-35 ezer dollárt.

A KeSPA közleménye szerint mindenkit, akit bűnösnek találnak, azt egy életre eltiltják a versenyszerű StarCraft 2-től (Gerrard és YoDa ezt a büntetést már meg is kapta), illetve további jogi lépéseket is fontolgatnak az eSport megítélését ért károk miatt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!