A Steam tegnap este jelentette be, hogy már a Valve vezető digitális játékáruházába is megérkezett a GTA 5 PC-s változata. A játék egyelőre nem rendelhető elő, de ami késik, nem múlik. Jó hír továbbá, hogy mivel a GTA 4-et megkeserítő Games for Windows Live már a múlté, ezért a GTA 5 is nyilván mellőzni fogja a Microsoft joggal halálra ítélt játékrendszerét.

Sajnos az még nem biztos, hogy a GTA 5 teljesen steames lesz, azaz hogy a Rockstar Games a SteamWorks mellé állva osztja majd az achievementeket, támogatja a WorkShopot, és üzemelteti a szervereket. Ugyanakkor a dolog eléggé valószínű, legalábbis tekintve, hogy a Steam, mint digitális platform mekkora népszerűségre tett szert az elmúlt évek során.

Pár dolog egyébként már biztossá vált a GTA 5 PC-s változatával kapcsolatban. A nyilvánvaló grafikai fejlesztéseken túl (magasabb felbontású textúrák, nem létező fps-limit, állítható képfelbontás, javított speciáls effektek) a Rockstar Games egy beállításokban gazdag videóvágó alkalmazást is ad a GTA 5 mellé, hogy segítse a YouTube-huszárok munkáját. A GTA Online is része lesz a csomagnak, méghozzá a legfrissebb változatban, így talán PC-n elkerülhető lesz az MMOG-mód konzolos startjakor tapasztalt káosz.

A GTA 5 PC-s változata szeptemberben fog megjelenni, együtt az Xbox One-os és PS4-es kiadásokkal. A legújabb generációt képviselő konzolokon a GTA 5 60 fps-sel repeszt majd 1080p-s felbontásban, a Sony pedig, bár még nem jelentett be semmit, megszellőztette az E3 során, hogy a PS4-es verzióba beruházó játékosok exkluzív extrákban részesülhetnek.