Számomra mindig izgalmasak voltak a különböző szabadulós játékok – tudjátok, ezek azok a mostanában dívó, közösségépítésre is alkalmas cumók, amikor egy csapat embert bezárnak egy rejtvényekkel teli szobába, ahonnan logikai feladványok megoldása jelenti a kiutat. A legtöbb ilyen móka időre megy, ergo nem árt hozzá egy gyorsan pörgő agy, és elsősorban azok élvezik őket, akik a számítógépes hőskor klasszikus kalandjátékain edződtek.

Bár a szabadulós játékok azért kissé kilógnak a PC Guru Online profiljából, a magyarországi LG divízió a múltkor meghívott bennünket a saját konstrukciójába, melynek neve Időkapu, és amiben az a pláne, hogy mindenféle LG-termékek használatával kell áttörni az elénk gördülő akadályokat. Némi előismeret nem árt tehát, de ha valaki magabiztosan kezeli az androidos telefonokat, és látott már nagyképernyős tévét, jó eséllyel a teljes LG felhozatal bemagolása nélkül is megmentheti a Földet. Bizony, az Időkapuban a világvégét kell megakadályoznunk, erre pedig alig fél óránk van – á, nincs is rajtunk nyomás, ugyan már!

A játékban való részvétel kulcsa egy online próba teljesítése, mely ezen a weboldalon érhető el. Ha megvagytok vele, irány a Westend mellett felállított szabaduló szoba, ami 4 fős csapatok számára nyújt kellő kihívást és szórakozást, s melyet a PC Guru különítménye is megjárt. Spoilerezni nem fogok, de annyit mondhatok, hogy alaposan oda kell figyelni a feladványokra, mert az idő vészesen fogy, a játék tétje pedig az emberiség fennmaradása. Na, jó, valójában csak mindenféle nyeremények, de akkor is. Az LG Időkapu november 20. és december 14. között érhető el, jó lesz mihamarabb nekivágnotok.

LG Időkapu