A 24 éves Lauren Dua két testvérével, a 20 éves Lewis Overell-lel és a 14 éves Libby-vel vágott neki London utcáinak, hogy pokémonra vadásszanak. A céljuk egy nyugalmas park volt, ami a Pokémon GO-ban valóságos zsebszörny-fészekként van nyilvántartva, így biztosak voltak abban, hogy ott fellelhetik az áhított Charmandert.

Nos, azt valószínűleg nem találtak, ám egy éppen egymás társaságát élvező párt igen, akiket cseppet sem zavart, hogy körülötte Laurenéken túl más pokémonvadászok is őgyelegnek. Legalábbis addig nem, amíg a beszámolók szerint arra nem őgyelgett egy apuka a kiskorú csemetéivel. Ő ugyanis Laurenékkel ellentétben nem állt tovább, hanem erélyesen felszólította a párt tevékenységük abbahagyására. A felszólítást az öklével nyomatékosította.

Hogy a tettlegesség valóban imigyen zajlott le, azt nem tudni, de azt a rendőrség megerősítette, hogy kihívták őket a parkba, ahol verekedés tört ki egy játékos és a szexelő pár között, és egy 40-es éveiben járó férfi könnyebb arcsérüléseket szenvedett. Az ügyben nem történt letartóztatás, de a hatóság nyomozást indított.

A brit rendőrségnek amúgy sok a gondja a Pokémon GO-val, közel 300 bűncselekményt tartanak számon, ami így vagy úgy, de kötődik a játékhoz. A rekordot Lancashire megyéje tartja, ott 39 esethez kellett a rendőrségnek kivonulnia. Az esetek többségében magánterületre történő behatolás, illetve lopás ügyében kell eljárást indítaniuk, mert vagy a játékosok tévednek olyan helyre, ahol nem szabadna járniuk, vagy a profi tolvajok zsebelik ki őket, olykor egyszerűen úgy, hogy leütik a mobiljával babráló delikvenst. A kettőtől nincsenek sokkal lemaradva azok a közúti balesetek, amik szintén a Pokémon GO miatt következnek be.