Mindig öröm, amikor a PC Guru csapatából valaki sikert ér el az élet valamely területén, mint ahogy az most Dzséjttel is történt, akinek Megfigyelők című novellája megjelenik az Ad Astra kiadó Távoli kolóniák című antológiájában. A kötetben olyan nagyszerű szerzők műveit olvashatjátok, mint Antal József, Bukros Zsolt, Demjén Zsófia, Fedina Lídia, F. Tóth Benedek, Hegedűs András, Holló-Vaskó Péter, Képes Gábor, Királyházi Csaba, Kovács Attila, Kovács M. András, Michaleczky Péter, Somogyi György, Trux Béla, Vancsó Éva és persze Dzséjt, vagyis Valyon Tamás.

ad-astra-tavoli-koloniak-dzsejt.jpg

A tartalomról: „a galaxis ismeretlen tartományaiba, messzi világokba, távoli kolóniákra vezet el az Ad Astra kiadó harmadik novellaválogatása. Az írások főszereplői néha idegen dimenziók lényeivel küzdenek, máskor földiekkel veszik fel a harcot, vagy éppen önmagukkal, emberségükkel kell szembenézzenek. Elvágva a mindenségtől vagy annak szerves részeként, visszasüllyedve a technika nélküli múltba vagy egyfajta modern matriarchátust építve, a gyökereiket keresve vagy csak egy eltűnt fiút – a történetekben egy a közös: a határtalan fantázia, amellyel e kötetben benépesítjük a világegyetemet. A Távoli kolóniák lapjain tizenhat magyar szerző írása olvasható. A novellák között épp úgy van kalandos és elgondolkodtató, mint humoros és tragikus. A szerzők némelyike most indul el írói pályáján, mások már rutinosak: a science fictiont vagy éppen a történelmi regényeket kedvelők számára jól ismert alkotók, illetve újságírók és forgatókönyvírók, a filmvilág álmodói.”

A Távoli kolóniák a 87. Ünnepi Könyvhéten már megvásárolható lesz, sőt, az Ad Astra honlapján elő is rendelhető, június 8-ig 35%-os kedvezménnyel. A könyvhéten akár találkozhattok is Dzséjttel, aki június 11-én, szombaton 14:00-tól 15:00-ig dedikál majd a kiadó standjánál, a 107-es pavilonnál.

ad-astra-tavoli-koloniak.jpg