Az online játékokban feltűnő virtuális javak sokszor többet érnek annál, mint amit pár kósza bitről gondolna a legtöbb ember. Ezek a valóságban nem létező holmik ugyanis néha egészen egyedi képességekkel ruházzák fel a játékosokat, arról már nem is beszélve, hogy milyen menő már, amikor mindenki látja, hogy a kardunk vagy a páncélunk olyan cucc, amit csak minden egymilliomodik gamer viselhet. És hát ki ne szeretne menő lenni, ugye. Nos, jó hírünk van: nem kell mindig a szerencsére és a masszív raidekre hagyatkozni, elég, ha sok pénzünk van és lám, máris miénk lehet az áhított felszerelés, tárgy, item, akármi. Persze a sok pénz alatt tényleg sokat értsetek. Nagyon-nagyon sokat.

Pink War Dog - DotA 2

Hogy mennyit, változó, de a DotA 2-ben ma 38 ezer dollárt, azaz átszámítva cirka 8,3 millió forintot (!!!) fizettek egy rózsaszín War Dog hátasállatért, ami azért ritka, mert... nos, mert kevés van belőle. A Valve régebben többféle színben adta ki a War Dogokat, ám pár ezek közül bugosra sikeredett, így most már csak 10 hivatalos szín létezik. Eltaláltátok, a rózsaszín nem része ezeknek, szóval az, hogy ilyen itemet lelünk egy ládában, gyakorlatilag a lehetetlennel egyenlő. Mégis, nem a rózsaszín War Dog a DotA 2 legritkább tárgya, hanem a fehér War Dog. Durva, nemde?

Persze koránt sem ez a legdurvább ilyen eset. A Eurogamer.net szerint 2010-ben egy lelkes (és nyilván vagyonos) Entropia Universe játékos 635 ezer dollárért vett meg egy virtuális űrállomást, azaz átszámítva közel 140 millió jó magyar forintért. És most bocsássatok meg, de le kell dőlnöm...